Kütahya’da Yaz Kur’an Kursları şenliği

kütahya’da yaz kur’an kursları şenliği

01 Ağustos 2019 - 18:02

Yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler Kütahya Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Çocuk Şenliğinde bir araya geldi.

Kütahya Müftülüğü tarafından Şehzadeler Parkı’nda düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Çocuk Şenliği’ne; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, daire amirleri, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Tiyatrocu Hüseyin Goncagül ve ekibinin çeşitli gösteriler sergilediği programda öğrenciler gönüllerince eğlenme imkânı buldu.

Düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar çocukların geleceğin umudu olduğunu belirterek; “Çocuklar bizim istikbalimiz, geleceğimiz, geleceğe dair umudumuzdur. İlimizde bulunan tüm Cami ve Kur’an kurslarımızda açtığımız yaz Kur’an kurslarında çocuklarımızı ağırladık. Bu kurslarda yavrularımız Kur’an-ı kerimi öğrenmekle birlikte sevgiyi, şefkati merhameti öğrendiler. Bugün düzenlediğimiz programlada öğrencilerimizin sosyal ve kültürel yönlerinin gelişmesine katkıda bulunmak istedik. ”diye konuştu.

Milletvekili İshak Gazel yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerimin okunmasının ve anlaşılmaya çalışılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Yaz Kur’an Kurslarının önemine değinen Vali Dr. Ömer Toraman, Kütahya’da yaz Kur’an kurslarına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; yaz Kur’an kurslarına devam eden tüm çocuklarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Emek veren hocalarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Yaz Kur’an Kursları Çocuk Şenliği; 2019 yılı Ramazan ayı münasebeti ile İl Müftülüğü tarafından ortaokullar arasında düzenlenen “Ramazan ve İnfak” konula resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi