Malatya Müftülüğü Yaz Okulu Kapanış Programı

yaz okulu kapanış programı

27 Ağustos 2018 - 16:49

17.08.2018 Yaz Okulu Kapanış Programı

Malatya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen yaz okulu, Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan bilgi yarışması ve kapanış programıyla sona erdi.

Yaz Kur’an Kurslarının açılmasıyla başlayan sekiz haftalık yaz okulu programında gençler Diyanet Gençlik Merkezinde Kur’an-ı Kerim, Tefsir ve Hadis derslerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerle de kendilerini geliştirdiler.

Sekiz haftanın sonunda bilgi yarışması ve kapanış programıyla velilerinin huzuruna çıkan gençler oldukça heyecanlıydı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda,  Kur’an-ı Kerim tilaveti, şiir okumaları, bilgi yarışması ve öğrencilerin gerçekleştirdikleri "Peygamberler ve Kavimleri" çalışması yer aldı. Ayrıca İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından yaz okulu ve ilimizde gerçekleştirilen diğer faaliyetlerle ilgili sunum yapıldı.

Mekke, Medine ve Kudüs isimli grupların yarıştığı bilgi yarışmasında, Mekke grubu birinci oldu. Her üç gruba da Diyanet yayınlarından kitaplar hediye edildi.

Ödül takdimi öncesinde katılımcılara hitap eden İl Müftümüz Ümit ÇİMEN, ortak değerlerimize ve sahih din anlayışına vurgu yaptı ve “Bin yıllık medeniyetimizi besleyen İslam’ın mütebessim çehresi olan ihya bakışlı, insan merkezli, Kur’an ve Sünneti esas alan, Yunus’u ve Mevlana’yı içinde barındıran medeniyet inşamızın temel taşı olan din bakışını gençlerimiz sahip çıkıp ileriye taşıyacaktır.” dedi. Özellikle yaz okulunun sloganı olan “Doğru Bilgi, Sağlam İnanç, Güzel Ahlak” cümlesine de değinen İl Müftümüz ÇİMEN, gençleri tebrik ederek, yaptıkları faaliyetler münasebetiyle İl Gençlik Koordinatörümüz Feyza UÇAR ve ekibine teşekkür etti.

Kursiyerlere katılım belgesi verilmesinin ardından Gençlerin;

Biz kimiz?

Diyanet Gençliği,

Hedefimiz

Doğru Bilgi,

Amacımız

Sağlam İnanç,

Misyonumuz

Güzel Ahlak,

sloganıyla program sona erdi.

Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’ Yapıldı
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’...
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı