Manisa Il Müftülüğü Tarafından Mevlid-i Nebi Haftası...

Manisa Il Müftülüğü Tarafından Mevlid-i Nebi Haftası Münasebetiyle Hz. Peygambere (sav) Sevgi Gecesi Düzenlendi

manisa il müftülüğü tarafından mevlid-i nebi haftası münasebetiyle hz. peygambere (sav) sevgi gecesi düzenlendi

16 Ekim 2022 - 18:10

Kültür Sitesi Lale Salonu’nda düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Sanatçı Necip Karakaya, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, İl Müftüsü Mustafa Soykök, İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, kurum müdürleri, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, din görevlileri, üniversite ve lise öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Mevlidi Nebi Sinevizyonu'nun izlenmesinin ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, "Peygamberimiz, Cami Ve İrşat" konulu konferans verdi.

Başkan Yardımcısı Argun, "Bu yıl zaman dilimlerinin birbirine yakın olması sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığımız Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevleri Haftasını birlikte kutlamaya karar verdi. Şu anda gerek ülkemizde gerek dünyanın farklı coğrafyalarında bu salonu dolduran siz Peygamber aşıkları gibi Müslümanlar farklı farklı yüreklerde, dillerde, olmalarına rağmen Hz. Peygamberi anlamaya çalışıyorlar. Biz de bu kutlu kervanın bir yolcusu olarak aynı haftada, aynı zaman diliminde bu iklimi yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Cenabıhak bizi, sureten ve sireten anlamaya çalıştığımız Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselama benzemeye ve layık olmaya muvaffak kılsın." dedi.

"Peygamber Efendimizi anmanın hissi bir dindarlıktan akli bir dindarlık seviyesine çekilmesi gerekiyor"

Peygamber Efendimizin iki önemli mucizesi olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Argun, "Bunların birincisi Kur’an-ı Kerim ikincisi ise kendisinin mektebinde yetişmiş sahabe neslidir. Dünyanın hangi coğrafyasında ve hangi zaman diliminde olursak olalım karşılaştığımız büyük sorunlar ve devasa meydan okumaları Siret-i Nebi'ye yani Peygamber Efendimizin hayatındaki anekdotlara bakarak çözmeye gayret eden bir ümmetiz. Siyer-i Nebi; hayatın değişkenleri ile İslam’ın değişmez sabiteleri arasında denge kurmaya fayda sağlayan bir ilim dalıdır. Bu aynı zamanda Sünnet-i Nebinin her zaman ve her coğrafyada yeniden anlaşılabilir ve yeniden yorumlanabilir olduğuna işarettir. Dolayısıyla statik ve donuk değildir. Dinamiktir ve kopyalanabilir, yeniden yorumlanabilir özelliği vardır. Bizler hayatta karşılaştığımız önemli sorulara ve sorunlara Efendimizin hayatına bakarak, O’nun yetiştirmiş olduğu insan modeline bakarak çözümler bulmaya çalışırız. Bu açıdan öncelikle Peygamber Efendimiz (sav)’i anmanın hissi bir dindarlıktan akli bir dindarlık seviyesine çekilmesi gerektiğini, soru ve sorunlarımıza karşı Efendimizin hangi uygulamalarından nasıl çözümler üretebiliriz sorusunu hepimizin sorması gerektiğini ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Mustafa Soykök ise "Bu akşam Hz. Peygamber’e Sevgi gecesini ihya ve idrak ediyoruz. Mevlid-i Nebi Haftasını ve Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlamaya devam ediyoruz. Peygamber sevdası gönlümüzü, ufkumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Bu millet Peygamber sevdasıyla var olan ve peygamber sevdasıyla bir değer olarak yaşayan bir millettir. Hafta boyunca beş yüze yakın etkinlikle il genelinde vatandaşlarımızla buluşmalar gerçekleştirdik. Haftamızı dolu dolu idrak ve ihya ediyoruz. İlimiz genelinde ilçe müftülüklerinde tüm kadrolarda görevli arkadaşlarımıza, imam hatip ve Kur’an kursu öğreticisi hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Sevgili Peygamberimizin sevgisini iliklerimize kadar hissedeceğimiz bu gecede davetimize icabet ettiğiniz için siz değerli misafirlerimize de çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Program sanatçı Necip Karakaya konseriyle devam etti. Peygamber Efendimiz (sav) için bestelenen eserlerin seslendirildiği konserde duygulu anlar yaşandı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları gönüllüleri tarafından tüm misafirlere gül takdim edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret