Miraç ne demektir?

Miraç ne demektir?

Miraç ne demektir?

05 Şubat 2024 - 15:46

Miraç,  Peygamberimiz Hz Muhammed'in (s.a.v), Recep ayının 27. gecesi gerçekleştiğine inanılan mucizevi bir olaydır. Bu olay, Mescid-i Harâm'dan Mescid-i Aksâ'ya yapılan gece yolculuğu ve oradan da göklere yükselme şeklinde gerçekleşmiştir.

Kur'an-ı Kerim'de, İsrâ suresinde bu olaydan bahsedilir. Allah'ın, Peygamberi Hz Muhammed'i Mescid-i Harâm'dan çevresini mübarek kıldığı Mescid-i Aksâ'ya götürdüğü ve ona bazı ayetlerini gösterdiği anlatılır.

Ayrıca, Necm suresinde ise Peygamber'in melek Cebrail'i en sondaki Sidretü'l-Münteha'nın yanında bir daha gördüğü ve bu yerin cennetle dolu bir huzur mekanı olduğu ifade edilir.

Peygamber Hz Muhammed'in Miraç gecesi yaşadığı deneyimi, kendisinin anlatımıyla da aktarılmıştır. Sadrının temizlenmesi ve kalbinin yıkanması gibi detaylar, hadis kaynaklarında yer almaktadır.

Miraç, İslam inancında önemli bir olay olarak kabul edilir ve müminler tarafından büyük bir hayranlık ve saygıyla anılır. Bu olay, Peygamberimiz  Hz Muhammed'in insanlığa ve Müslümanlara getirdiği mesajın doğruluğunu ve onun Allah'ın seçilmiş elçisi olduğunu gösteren önemli bir mucizedir. Mirac Kandili 2024 yılı için 6 subat tarihindedir

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin