Nevşehir’de Umreciler Dualar Eşliğinde Uğurlandı...

Nevşehir'de Umreciler Dualar Eşliğinde Uğurlandı...

umreciler dualar eşliğinde uğurlandı...

07 Nisan 2023 - 18:35

UMRECİLER DUALAR EŞLİĞİNDE UĞURLANDI...

Nevşehir'den umre ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlarımız, Nevşehir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen uğurlama töreninin ardından yola çıktı.

Nevşehir il merkezinden ve Gülşehir ilçesinden kayıt yaptıran toplam 20 umre yolcusu için Nevşehir İl Müftülüğü önünde uğurlama töreni yapıldı.

Müftülük personeli, umreciler ile yakınlarının katıldığı programda İl Müftüsü Kazım Güzel yapmış olduğu duanın ardından;

"Değerli kardeşlerim,
Sizler Rahman'ın konuklarısınız. Rahman'ın konukları olan diğer kardeşlerinizle de tanış olurken onların hak ve hukukunu gözetin, asla ibadet bilincinden ayrılmayın. Gerek Beytullah'ta gerek Ravza'da Allah Rasulünün hayatını ve ashab-ı kiramın yaşadığı o kutlu sireti yaşamaya gayret edin. O kutlu beldeden hediye olarak ümmete yapılmış bolca dualar getirin. Oradan Hz.Hacer'in samimiyetini, Hz.İbrahim'in sadakatini, Hz.İsmail'in teslimiyetini kuşanarak dönün. Dahası, Cenab-ı Hakk'a olan aşkınızı, sevginizi, muhabbetinizi doya doya yaşayarak dönün. Sağlıcakla gidin, selametle dönün." sözleriyle umrecilere kutsal topraklardaki ibadetleri konusunda önemli hatırlatma ve tavsiyelerde bulunarak esenlikler diledi.

Umre yolcularının yakınlarıyla vedalaşmasının ardından uğurlama merasimi tamamlandı ve yolcular görevlilerimiz eşliğinde Esenboğa Havalimanı'na uğurlandı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı