Nevsehir merkez 350 evler dirikoç camii yenileniyor

Nevşehir Merkez 350 Evler Dirikoç Camii Yenileniyor

26 Nisan 2018 - 23:37

Nevşehir Merkez 350 Evler Dirikoç Camii Yenileniyor

Nevşehir merkez 350 Evler mahallesinde H. Mehmet Dirikoç ve Oğulları tarafından 1974 yılında yaptırılan 350 Evler Dirikoç Camii duvarlarında oluşan çatlaklıklar ve benzer nedenlerle 2017 yılı şubat ayında yıkım kararı verilmiştir.

Tahliye işlemlerinin ardından 02.08.2017 günü yıkım işlemi gerçekleştirilmiştir. Yıkım işleminin hemen ardından yine Dirikoç ailesi tarafından  aynı anda 450 kişinin ibadet edebileceği yeni camiinin temeli atılmış olup yapım çalışmaları hızla devam etmektedir.

Dirikoç Camii 6 küçük ve bir ana kubbe olmak üzere 7 kubbeli, mahfelli ve tek minarelidir.

Müştemilatında 4-6 Yaş Grubu Kuran Kursu bulunmaktadır. Kursta 2 sınıf, çocuklar için 1 oyun salonu, 1 adet mutfak, 1 adet çok amaçlı kullanılabilecek salon, çocuk-bay-bayan ve engelli WC leri bulunmaktadır.

Camiinin yapımını yeniden gerçekleştiren başta Sahibül Hayrat Dirikoç ailesine, yer tahsisinde, yıkım ve temel atmada yardımcı olan Nevşehir Belediyesine, yapımını gerçekleştiren Ferve Yapıya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ve İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat camiinin yapım çalışmalarını yerinde incelemiş olup gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu belirterek Hayırsever Dirikoç Ailesine üstün gayret sarf eden İmam-Hatip Yahya Kabakçı’ ya ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Yetiştirilebildiği takdirde 2018 Ramazan ayı öncesi camiinin ibadete açılması hedeflenmektedir.

Antalya'da Engelli Koordinatörlüğü’den Farkındalık Programı.
Şanlıurfa'da Müftü Aslan, ‘’bağışlarınızla Binlerce Ihtiyaç Sahibi Ailenin Evine Et Giriyor’’
Şanlıurfa'da Müftü Aslan, ‘’bağışlarınızla Binlerce...