Osmaniye’de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

Osmaniye'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü etkinlikleri

16 Temmuz 2019 - 18:51

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler ve anma programları düzenlendi.

Şehitlik Ziyareti

Günün ilk programında Osmaniye Şehitliği ziyaret edildi.  Ziyarette Osmaniye  Valisi  Ömer Faruk COŞKUN, Belediye Başkanı Kadir KARA, İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU, İl Jandarma Komutanı Albay Tamer BİLACAN, Garnizon Komutanı Albay Emin Yılmaz SANCAKTAR, Kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri şehit aileleri, gaziler ve aileleri hazır bulundu.

Şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakılan ziyarette Fetih Camii İmam Hatibi Mahmut DURMUŞ tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra İl Müftümüz Ali Rıza TAHİROĞLU şehitlerimiz için dua etti.

15 Temmuz Şehitlerimiz İçin Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası Programı

Envar-ul Hamit Camiinde 15 Temmuz Şehitlerimiz için öğle namazı öncesinde Mevlid-i Şerif okundu. Programa Osmaniye Valimiz Sayın Ömer Faruk COŞKUN,  Belediye Başkanı Kadir KARA, İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunan Mevlid-i Şerifin ardından İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığımızca tüm Türkiye’de şehitlerimizin için okutulan 100 bin Hatmi Şerifin duası yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik programı

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında  Osmaniye Valiliğimizce düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü ve Demokrasi Nöbetine, ellerinde Türk bayraklarıyla yüzlerce vatandaş katıldı.

Osmaniye Valimiz Sayın Ömer Faruk COŞKUN, Garnizon Komutanı Albay Emin Yılmaz SANCAKTAR, Belediye Başkanı Kadir KARA, İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer BİLACAN, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk OKUMUŞ kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehitlerimizin aileleri ile gazilerimiz öncülüğünde yüzlerce vatandaşın katıldığı Milli Birlik Yürüyüşü, Dr. Devlet Bahçeli Meydanından başladı ve Cumhuriyet Meydanında son buldu.

Mehter Takımı, Türk Halk Müziği eserleri, sinevizyon gösterilerinin sergilendiği, Osmaniye Valiliğimizce Cumhuriyet Meydanında düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Programı"  açılış Kur'an-ı Kerimi Fetih Camii İmam Hatibi Mahmut DURMUŞ tarafından  okundu.  İl Müftülüğümüzce, programa katılan tüm vatandaşlarımıza "FETÖ Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü" isimli kitap hediye edildi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Osmaniye’nin tüm camilerinden okunan salanın ardından İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU’nun yaptığı dua ile program sona erdi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret