Sakarya’de Ahi Evran Yılı Etkinlikleri

ahi evran yılı etkinlikleri

24 Mayıs 2021 - 19:00

Ahi Evran Yılı Etkinlikleri

2021 Yılının Ahi Evran Yılı olması münasebetiyle, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş,  Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan ALİŞAN, Ticaret İl Müdürü Emre ATMACA ile birlikte, Kırşehir de bulunan, Pir Ahî Evran-ı Veli'nin kabrini ziyaret ettiler.

Sakarya Heyeti Ahî Evran-ı Veli'nin kabir ziyareti sonrasında, Kırşehir Müftülüğü, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Vatan KARAKAYA, Ahilik Proje Sorumlusu Rektör Yardımcısı Ahmet GÖKBEL ziyaret edildi. Ahilik hakkında istişareler yapıldı.

İl Müftüsü Hasan Başiş, Ziyarette bulunan heyete hitaben: Ahi Evran’ın 170 kadar prensibinden sadece en çok üzerinde durduğu güzelliklerden olan 3 tane prensipten bahsetmek istiyorum bunlar;

1.si Uhuvvet

2.si Fütüvvet

3.sü Mürüvvet

Bu üç güzellik Anadolu’nun her köşesinde Ahi Evran-ı Veli tarafından yaygınlaştırılmıştır. Bizlerde Sakarya’mızda bu güzellikleri esnafımız, sanayicimiz, tüccarımızla yaygınlaştırarak, yaşayarak, yaşatarak aramızdaki sevgi saygı ve muhabbeti geliştirmeliyiz dedi.

Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...
Kars'ta Müftülük çocuk Akademisi Yeniliklerle Devam Ediyor