Sakarya’de Cumhuriyete Giden Yolda Din Adamlarının Rolü

Sakarya'de Cumhuriyete Giden Yolda Din Adamlarının Rolü

cumhuriyete giden yolda din adamlarının rolü

01 Kasım 2023 - 19:00

Serdivan’da “Cumhuriyete Giden yol; Çanakkale, Milli Mücadelede Din adamlarının yeri” konulu konferans düzenlendi.

Sakarya Müftülüğü tarafından Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre merkezi konferans salonunda Cumhuriyetin 100.yılına ithafen Prof. Dr. Ali SARIKOYUNCU’nun katılımıyla konferans düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Mehmet AŞIK’ın açış konuşmasıyla devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ali SARIKOYUNCU “milli mücadelenin Türk ulusunun varlığını ve bağımsızlığını korumak için maddi manevi bütün varlığını seferber ettiği bir anda milletin ruhunda ve benliğinde mevcut olan direnme gücünü ateşleyen din adamları, Milli Mücadele fikrinin doğuşunda önemli bir faktör olmuşlardır” dedi.

Programa İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, din görevlileri katıldı.

Program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Isparta'da Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi