Tokat’ta Aliya Izzetbegoviç’in Hayatı, Mücadelesi Ve Filistin...

Tokat’ta Aliya Izzetbegoviç’in Hayatı, Mücadelesi Ve Filistin Konulu Konferans Düzenlendi

tokat’ta aliya izzetbegoviç’in hayatı, mücadelesi ve filistin konulu konferans düzenlendi

02 Kasım 2023 - 00:30

Tokat İl Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansta, Bosna-Hersek’in unutulmaz isimlerinden Aliya İzzetbegoviç’in hayatı ve mücadelesi anlatıldı.

Yazar Hüseyin Kansu’nun konuk olarak katıldığı konferansa Tokat Vali Yardımcısı Osman Sarı, Milletvekili Mustafa Arslan,  Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu İl Müftüsü Esat Yapıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Aliya İzzetbegoviç’in hayatının konu alındığı film gösterimi yapıldı.

Yazar Kansu, Aliya İzzetbegoviç’in hayatı ve mücadelesi hakkında yaptığı konuşmada, onun İslam dünyasında önemli bir lider olduğunu vurguladı. Kansu, İzzetbegoviç’in 1946 yılında İslamcılık suçlamasıyla 3 yıl hapis yattığını, ancak bu dönemde bile mücadelesinden vazgeçmediğini söyledi. Aliya İzzetbegoviç’in, 1992-1995 yılları arasında yaşanan Bosna Savaşı sırasında Boşnakların liderliğini üstlendiğini belirten Kansu, onun bu süreçteki kararlılığının, Bosna-Hersek’in bağımsızlığını korumasına önemli katkı sağladığını ifade etti. Kansu, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Aliya İzzetbegoviç, sadece Bosna-Hersek’in değil, İslam dünyasının da önemli bir lideridir. Onun hayatı ve mücadelesi, bizlere cesaret ve kararlılık aşılamaktadır.”

Konferans, hediye takdimi ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri