Tokat’ta Sudan’ı Anlamak Konulu Konferans Yapıldı 

Tokat’ta Sudan'ı Anlamak Konulu Konferans Yapıldı 

tokat’ta sudan'ı anlamak konulu konferans yapıldı 

15 Şubat 2024 - 00:30

Tokat İl Müftülüğü koordinesinde "Sudan'ı ve Sudan'daki Mevcut Durumu Anlamak" konulu konferans düzenlendi. 

TOGÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mayada Kamal Eldeen'in konuşmacı olarak katıldığı konferansta Sudan'ın tarihi, Türkiye ile ilişkileri, coğrafi yapısı, ekonomik durumu ve mevcut siyasi durumu ele alındı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Esat Yapıcı, konuşmasında Sudan'ın Müslüman bir ülke olduğunu ve kültürel açıdan zengin bir ülke olduğunu ve Türkiye ile geçmişe dayanan köklü ilişkileri olduğunu vurguladı.

Dr. Öğr. Üyesi Mayada Kamal Eldeen, Sudan'ın tarihi hakkında bilgiler verdi. Nil Vadisi'nin kadim uygarlıklarından biri olan Sudan'ın zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu, uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu  tarafından yönetildiğini, Türkiye ile tarihi ve kültürel bağları olduğunu, İki ülke arasındaki ilişkilerin son yıllarda çok iyi gitmekte iken çıkan iç savaş nedeniyle koptuğunu anlattı. Ayrıca, Sudan'ın coğrafi yapısı ve ekonomik durumu hakkında da bilgiler verdi.

Elden, Sudan'ın mevcut siyasi durumu hakkında da bilgi verdi. 2019 yılında Ömer el-Beşir'in devrilmesinden sonra ülkede bir geçiş dönemi yaşandığını, Ekonomik sorunlar ve siyasi çekişmelerin ülkeyi istikrarsızlaştırdığını anlattı.

İl Müftü Yardımcısı Halime Bayram tarafından Dr. Ögr. Üyesi Mayada  Kamal Eldeen'e hediye verilmesinin ardından konferans sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri