Mevlid Kandili Tokat’ta Coşkuyla Kutlandı

Mevlid Kandili Tokat’ta Coşkuyla Kutlandı

mevlid kandili tokat’ta coşkuyla kutlandı

28 Eylül 2023 - 00:30

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülükleri tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinliklerle kutlanmaya başladı. Tokat Ali Paşa Camii’nde düzenlenen Mevlid Kandili programı kalabalık bir cemaat ile idrak edildi. 

Program, İstanbul Hürrem Çavuş Müezzin Kayyımı Okan Sağdıç'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Ali Paşa Camii görevlileri tarafından ilahi, kaside ve Mevlid-i Şerif okumalarıyla devam etti.

İl Müftüsü Esat Yapıcı ise, vaazında Mevlid Kandili'nin önemini ve anlamını vurgulayarak, bu mübarek gecelerde yapmamız gerekenleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen ve bu yılın temasının "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" olduğunu söyledi. 

Müftü Esat Yapıcı, "Bu hafta vesilesiyle Efendimiz'in hayatını bir kez daha okuyalım. Efendimiz'den alınacak birçok örnek davranışı benimseyelim. Özellikle gençlerimize Peygamber efendimizi anlatmamız gerekiyor. Peygamberimizi anlamayan bir nesil, Efendimiz'in sevgisinden uzak kalır. Bu gece vesilesiyle Rabbimiz bizleri Peygamber Efendimizin şefaatinden mahrum bırakmasın." dedi.

Yapılan duanın ardından Tokat Belediyesi tarafından helva dağıtımı yapıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri