Samsun'da

10 Ağustos 2021 - 19:05

İl Müftümüz Sayın Seyfullah ÇAKIR, Cuma Namazını Atakum Mimar Sinan Camiinde kılarak namaz öncesi ülkemizde baş gösteren orman yangınları, afetler ve salgın sebebiyle düzenlenen programa katıldı. Programda bir konuşma ve duada bulundu. Kur'an-ı Kerim Tilavetinin ardından bir konusma yapan Müftümüz son olarak yaptığı duasında;

"Ya Rabbi! Salgınla, yangınla, sel ve heyelanla ağır bir imtihandayız.

Merhamet ve şefkatinle acılarımızı dindir Ya Rabbi!

Rahmet yüklü bulutlarınla yangınlarımızı söndür Ya Rabbi!

Bu çetin günlerde rahmet ve inayetine her zamankinden daha çok muhtaç kullarına, bütün mahlukatına yardımını gönder Ya Rabbi!

Ormanlarda yaşamasını takdir ettiğin milyonlarca dilsiz canlılar hürmetine, diri diri yanmaktan onları kurtarmak için bol yağmurlarını gönder Allah’ım!

Sen her şeye kâdirsin; gücümüzü artır, sabrımızı artır, cesaretimizi artır, imkanlarımızı artır, rüzgarını durdur Allah’ım!

Yangınları söndürme mücadelesinde devletimizi, milletimizi, görevleri başında amansızca mücadele eden kardeşlerimizi muvaffak eyle Allah’ım!

Ya Rabbi!

Zorluklarla mücadelede birlik ve beraberlik, sabır ve metanet, basiret ve dirayet lütfeyle.

Emanet ve mesuliyet bilincimizi artır, hidayet ve istikametimizi daim eyle Ya Rabbi!" ifadelerine yer verdi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret