Samsun’da Ilkadım Ilçemizde 39 Hafızımız Için Icazet...

Samsun'da Ilkadım Ilçemizde 39 Hafızımız Için Icazet Programı Düzenlendi.

ilkadım ilçemizde 39 hafızımız için icazet programı düzenlendi.

13 Temmuz 2023 - 19:05

İlkadım İlçemizde 39 hafızımız için icazet programı düzenlendi. İlkadım İlçe Müftülüğü Kuşculu Kız Kur’an Kursumuzda eğitimini tamamlayarak hafız olan öğrenciler için Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi' nde icazet merasimi düzenlendi. Halkımızın yoğun ilgisiyle katılım sağladığı program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından İlçe Müftümüz Ömer Yay'ın açılış konuşması ile başladı. Sonrasında hafızlığın kıymetine dair konuşan İl Müftümüz Seyfullah Çakır konuşmalarında; "Kur'an-ı Kerim'in korunmasının yollarından birisi de hafızlardır. Bizler ilk emri 'Yaratan Rabbinin adıyla oku' olan bir dinin mensupları olarak hayat boyu eğitim anlayışıyla ilim sahibi olmak, öğrendiği ilmi hayır işlerinde kullanarak kendimizi geliştirmek zorundayız. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi 'ilim talep etmek her Müslümana farzdır', bizler de bu farzı yerine getirmekle mükellefiz. Kur’an-ı Kerim'i öğrenmek de öğretmek de buna vesile olmak da hayırlı bir iştir. Bu sebeple hafızlarımızı yürekten kutluyorum. Hafızlar, Peygamberimizin (s.a.s) özel iltifatına mazhar olan insanlardır. 'Hâfız olup da Kur’ân okuyan kimse meleklerle beraberdir' hadisinde bildirildiği gibi, hâfız her an meleklerle birlikte, meleklerin arasında, meleklerle içiçedir. Kuranı gönül coğrafyasına indirmiş hayatını ona göre tanzim etmiş olan hafız yürüyen konuşan Kur'an demektir." şeklinde konuştu. Program hafızlara belge ve ödül takdimi ile son buldu.

Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi