Sinop’ta Beşiktaş Camii Dualarla Açıldı

Sinop'ta Beşiktaş Camii Dualarla Açıldı

beşiktaş camii dualarla açıldı

05 Nisan 2022 - 00:05

Sinop İli Ayancık İlçesinde 2014 yılında yapımına başlayan Beşiktaş Camii dualarla ibadete açıldı.

Açılış programı Sinop İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Camii açılış programına gelenlere “Hoş geldiniz! ” diyen Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney “Bu güzel  ibadethanenin yapımında maddi ve manevi emeği geçenlerden Rabbim razı ve memnun olsun emeklerini zayi ettirmesin.” dedi.

Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş “Salim Acar amcamızın gayretleri ve hayırseverlerimizin katkılarıyla yapılan Beşiktaş Camii elhamdülillah hizmete açıldı. Bu yaşına rağmen hayır hizmetinde gösterdiği üstün gayretin hepimize örnek olmasını, dine hizmetin yaş ile ilgili olmadığı gönülle ilgili olduğunun en önemli numunesi ve örneğidir.” dedi.

“Camilerimiz Kabe’nin şubeleri olmalarının yanı sıra aynı zamanda Milli Marşımızda ifadesini bulduğu üzere 'Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli’ olan ezan sesleriyle bağımsızlığımızın, istiklalimizin sembollerindendir.” diyen Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu sözlerine şöyle devam etti. “Nitekim camiler, minareleriyle sadece şehirlerin, köylerin ufkunda görünen bir silüet değil o beldenin kimliğinin en önemli göstergesidir.

Camiler bizim sadece bedenlerimizi bir araya getiren değil, kalplerimizi, gönüllerimizi, dostluklarımızı da bir araya getiren, bizi buluşturan mekanlardır. Bizim kültürümüzde cami ifadesi sadece ibadet hayatımızı değil; birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendiren mekanlar olarak algılanmıştır.

Bu kıymetli eserin inşasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Beşiktaş camiinin yapımında ve ibadete açılma aşamasına kadar her anında bizatihi işleri takip eden Dernek Vaşkanı Salim Acar’a bu azim ve gayretli çalışmalarından dolayı Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt tarafından plaket verildi.

Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney’in yapmış olduğu duanın akabinde kurdele kesimiyle Beşiktaş Camii ibadete açılmış oldu.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt’un namaz öncesi yapmış olduğu vaazın arkasına Beşiktaş Camii’nde ilk vakit namaz kılınmış oldu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal Kongresi”ne Katıldı
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, “uluslararası Helal...
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ’ Etkinlikleri Kapsamında Ilkadım Büyük Camii'de şehitlerimiz Için Kur'an-ı Kerim Tilaveti Ve Mevlid-i şerif Programı Düzenlendi.
Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı...