Sinop’ta Gerze’de çeçe Sultan 4-6 Yaş Kur’ An Kursu,...

Sinop'ta Gerze’de çeçe Sultan 4-6 Yaş Kur’ An Kursu, Dualarla Açıldı

gerze’de çeçe sultan 4-6 yaş kur’ an kursu, dualarla açıldı

27 Ekim 2022 - 00:05

Sinop’un Gerze İlçesinde Çeçe Sultan 4-6 Yaş Kur’an Kursunun açılışı geniş katılımla gerçekleşti.

Gerze’de Çeçe Sultan 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılışı  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Katılımcılara “Hoş geldiniz” diyen Gerze ilçe Müftüsü Bayram Karar sözlerine şöyle devam etti: “Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü yaygın din eğitimi faaliyetlerinden birisi de 4-6 yaş Kur’an Kursları öğretim programıdır. Akademisyenlerle, pedagoglarla, Kur’an kursu hocalarıyla, okul öncesi öğretmenleriyle görüşülerek hazırlanmış olan 4-6 yaş programı 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlandı. 4-6 yaş Kur’an kursu eğitim programı, uygulanmaya başladığı günden itibaren çocukluk dönemi din eğitiminin sağlıklı bir şekilde verilmesini önemseyen vatandaşlarımızın büyük bir teveccühüne mazhar olmuştur. Bu bağlamda Çeçe Sultan 4-6 yaş Kur’an Kursu yapımında bizlere maddi finans sağlayan Nimet Apaydın’a, Şenol Öztürk’e, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar'a, Belediye Başkanı Cevat Şensoy’a ve İl Müftüsü Mustafa Düzgüney’e teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bu gün çok neşeli ve heyecanlıyız. Bu heyecanımız bizlerin hizmet aşkımızı daha da  artıracaktır” diyen İl Müftüsü Mustafa Düzgüney sözlerine şöyle devam etti: “Bu gün Gerzelilerin heyecanına ortak olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu güzel hizmetler sayesinde çocuklarımız küçük yaşlarda Allah’ımızı tanıyor. Onun kitabı ile tanışıyor ve onu okumasını öğreniyor. Dinimizin güzellikleri ile o yaşta tanışıp adeta taşa yazılan yazı mesabesinde hafızalarına nakşediliyor. Çocuklarımız arkadaşları ile birlikte sosyalleşirken toplum içerisinde yaşam kurallarını öğrenerek hayata bu yaşlarda hazırlanmaya başlıyor. Cenab-ı Hak yavrularımızı en güzel şekilde yetiştirebilmeyi nasip etsin.” dedi.

4-6 yaş Kur’an Kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığı ve toplumumuzun önem verdiği müesseseler olduğunu belirten  Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, "Bu çocuklar geleceğimizin mimarı; günahsız, temiz ve genç dimağlar. Bu çocuklarımıza İslam ahlakını, geleneklerimizi, göreneklerimizi, büyüğe saygıyı, küçüğe sevgiyi, doğaya, hayvana merhameti buralarda öğreniyoruz. Bu bina yıllardan bu yana atıl vaziyette duruyordu. Bina 6 daireden müteşekkil. Bizlerde 2 dairesini İlçe Müftülüğümüze tahsis ettik. ” dedi.

Kur’an Kursunun yapımında desteklerini esirgemeyen Nimet Apaydın ve Şenol Öztürk’e Gerze Kaymakamı Tekin Dundar  tarafından plaket takdim edildi. Akabinde Çeçe Sultan 4-6 Yaş Kur’an Kursu kurdelası kesilerek hizmete açıldı.

Açılış programına Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...