Sinop’ta Gerze’de Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursunun...

Sinop'ta Gerze’de Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursunun Temeli Atıldı

gerze’de yatılı erkek hafızlık kur’an kursunun temeli atıldı

01 Kasım 2022 - 00:05

Sinop’un Gerze ilçesinde yapılması planlanan Sabriye Öztürk-Cemile Öz Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursunun temeli dualarla atıldı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde hayırsever Kasım Öztürk’ün yerini bağışladığı Enver Öz’ün finansal destek sağlayarak tamamlanacağı belirtilen Sabriye Öztürk-Cemile Öz Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursunun temel atma programı Gerze Yavuz Selim Camii Müezzin Kayyımı Mesut Duman’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Temel atma programına katılanlara “Hoş geldiniz” diyen Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar Kur’an öğreniminin önemli adımlarından birisinin hafızlık eğitimi olduğunu belirterek, “ilk hafızımız peygamber efendimizdir. Peygamber efendimiz haber vermiştir ki ‘Bir kimse Kur’an-ı Kerim’i ezberler ve gereği gibi güzelce okursa o kimse vahiy getiren şerefli meleklerle beraberdir. Yine hafızlıkla Kur’an-ı Kerim’ in ezberlenmesindeki faziletlerle alakalı Peygamber Efendimizin verdiği müjdeler sebebiyle asr-ı saadetten günümüze hafızlık hizmetleri çalışmaları dalga dalga yayılmıştır. Bu kutsal dalga Gerze’mize de ulaşmıştır. 2017 yılında Gerze’de başlatmış olduğumuz eğitimlerimiz gelişerek, her geçen gün daha da güçlenerek devam etmektedir. Bir taraftan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu'nu okuyan diğer taraftan da hafızlık yapan 12 tanesi hafızlıklarını tamamlayarak belgelerini aldılar. Diğer hafızlarımızda onların peşi sıra geleceklerdir.” dedi.

“Elhamdülillah Sinop ve ilçelerinde Hafızlık Kur’an kurslarımız yaygınlaştı” diyen Sinop il Müftüsü Mustafa Düzgüney  şunları kaydetti: İlimiz daha önce yatılı kursu olmayan iller arasında ismi geçiyorken şimdi Elhamdülillah Sinop olarak iyi durumdayız. hem ilimiz hem de ilçelerimizde hafızlık kurslarımız yaygınlaşıyor. Ayancık ilçemizde ihtiyacımız var. Türkeli’de 1 yatılı Kur’ an kursumuz var. Merkezimizde de var elhamdülillah. Sinop olarak iyi durumdayız. Ama daha iyi durumda olmak için de var gücümüzle çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

“Bu dünyaya imtihan için geldik, önemli bir eserin temel atılması olayına şahitlik ediyoruz.” diyen Gerze Kaymakamı Tekin Dundar sözlerine şöyle devam etti: “Rabbim İslam yurdu olan Anadolu coğrafyasında bu kurumların sayısını artırsın. Biz bu dünyaya bir imtihan için geldik, tüm çabamız, tüm hedefimiz esas yaşama yurdunu selamet yurdu edinmek içindir. Tüm bu malların hepsi yok olup gidecek, hepsi aslında öbür yurdun rızkı olmak için bize nasip olmuş. Biz maalesef malın mülkün esiri oluyoruz, en nihayetinde toprağın altına giriyoruz. Bir avuç toprak tüm çabamızın sonucu oluyor.

Çocuklarımız bizim göz bebeklerimiz, onları her türlü beladan sakınıyoruz. Kur’an-ı Kerim  bizim temel rehberimiz. İnşallah bu eserimizde Kur’an-ı Kerim rehberliğinde nesillerin yetişmesine vesile olur.” dedi.

İl Müftüsü Mustafa Düzgüney’in yapmış olduğu duanın akabinde Kur’an Kursu’nun temeli atıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...