şırnak Il Müftülüğünde Koronavirüs Denetimleri Devam Ediyor.

şırnak Il Müftülüğünde Koronavirüs Denetimleri Devam Ediyor.

şırnak il müftülüğünde koronavirüs denetimleri devam ediyor.

04 Aralık 2020 - 00:25

Şırnak İl Müftülüğünde Koronavirüs Denetimleri Devam Ediyor.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen ''Koronavirüs Denetimleri'' konulu genelge kapsamında İl Müftülüğü denetim ekibi, camilerde "Sağlık İçin Hijyen, Maske, Mesafe" sloganı ile koronavirüs denetimlerini sürdürüyor.

 

Bu kapsamda Şırnak İl Müftülüğü Denetim Ekipleri her gün düzenli olarak il merkezinde bulunan camilerde, salgın hastalığı önleme adına camilerin iç ve dış mekânları ile abdest alma yerlerinde koronavirüs denetimleri yapıyor.

 

Denetimlerde görevlilere, cemaatin sağlığını korumak için gerekli tüm önlemlerin alınması ve bu önlemlerden kesinlikle taviz verilmemesi, cami içerisinde veya dışarıda kapasitenin aşılmaması, yığılmanın önlenmesi, mevlit okutulmaması, taziye yapılmaması, caminin her gün temizlenmesi, kapı kolları vb. silinmesi, klima çalıştırılmaması, cami içerisinde mümkün olan en kısa surede ibadetlerin yapılması büyük önem arz etmektedir. Tokalaşma ve musafaha yapılmaması gibi kuralların sıklıkla cemaate hatırlatılması; özellikle maske, mesafe ve seccade ile camiye abdestli gelinmesi ve temizlik konusu sık sık dile getirilmelidir. şeklinde çeşitli bilgilendirmeler yapılıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Valisi Soytürk, Kurban Vekâletini Tdv’ Ye Verdi
Tekirdağ Valisi Soytürk, Kurban Vekâletini Tdv’ Ye Verdi
Sinop'ta Il Müftüsü Bektaş "orman Benim" Kampanyasına Katıldı
Sinop'ta Il Müftüsü Bektaş "orman Benim" Kampanyasına...