Tdv Manisa şubesi Kadın Aile Ve Gençlik çalışmarı Merkezinde...

Tdv Manisa şubesi Kadın Aile Ve Gençlik çalışmarı Merkezinde "gençliğin önemi Ve Gençlik çalışamaları" Istişare Toplantısı Düzenlendi

tdv manisa şubesi kadın aile ve gençlik çalışmarı merkezinde "gençliğin önemi ve gençlik çalışamaları" istişare toplantısı düzenlendi

18 Ocak 2022 - 19:38

Manisa İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından lise ve ortaokullarda görev yapan Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi öğretmeleri ile TDV Manisa Şubesi Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezinde tanışma ve istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve İl Müftüsü Mustafa Soykök de katıldı.

Selamlama ve açış konuşmalarının ardından İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya “Gençliğin Önemi ve Diyanet Gençlik Çalışmaları” hakkında bilgi verdi.

“Gençlik kimlik ve kişilik bakımından insanın kendini tanıdığı, insan ömrünün en hassas dönemidir. Gençler, geleceğin mimarlarıdır. Batıda bilgi öncelenmiş ahlaki değerler ihmal edilmiş. Bizler bilgi artı ahlak muhtevasında çalışma yapmaya gayret ediyoruz. Klasik söylemlerin artık fayda vermediği bir zaman dilimindeyiz. Bu dönemde gençlerimizle iletişim kurabilmek için donanımlı olmamız gerektiği kadar, bilgiye, yeniliğe de açık olmamız, günceli takip etmemiz gerekir. Onları zararlı akımların etkilerinden doğru dini bilgi ve doğru rehberlikle korumak durumundayız. Bizim hedefimiz vatanperver güzel ahlak sahibi gençler yetiştirebilmektir. Gençleri sevmek için insanı sevmek gerek. İnsan sizi severse fikirlerinizi sever. Gençlere, bilgiyle beraber ahlakı vermeliyiz. Sadece bilgi ya da sadece ahlakla bir yere varamayız.” ifadelerini kullandı.

Diyanet gençlik çalışmalarını ve manevi danışmanlık hizmetlerini tanıtan Tepekaya; “Bu hizmetlerde temel hedefimiz, hiçbir gencimizi düşüncesinden ya da inancından dolayı dışarıda bırakmadan hayatlarında önem verdikleri unsurları fark edebilmeleri, kendi anlam kaynaklarını keşfedebilmeleri, inanç dünyalarının hayatlarına olumlu etkilerini bilmeleri ve dini bilgilerini doğru kaynaklardan öğrenebilmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

Ardından İl gençlik koordinatörü Nesibe Şimşek tarafından gençlik koordinatörlüğünün lise ve ortaokullara yönelik hazırlamış olduğu proje hakkında bilgi verilerek, projenin işleyişi ve yapılış aşamaları konusunda öğretmenlerle istişarede bulunuldu.

Program Diyanet İşleri Başkanlığının gençlere yönelik yayınlarından "Geçerken Dergisi" ve çeşitli hediyelerin takdimiyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri