Tunceli'de

19 Mart 2022 - 01:46

Tunceli İl Müftümüz Sn. Şevket Dilmaç 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 107. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Çanakkale zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı var olma ve yok olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir. Aziz şehitlerimiz tertemiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları Rabbim'in inayetiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutluyor, Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum."

Şevket DİLMAÇ

Tunceli İl Müftüsü