Van Eğitim Merkezi diyanet akademisi dini ihtisas merkezimiz deprem...

Van Eğitim Merkezi diyanet akademisi dini ihtisas merkezimiz deprem mağduru aileleri ağırlıyor.

Diyanet Akademisi Dini ihtisas Merkezimiz Deprem Mağduru Aileleri Ağırlıyor.

15 Şubat 2023 - 01:14

Depremin yaşandığı illerden Vana gelen deprem mağduru ailelere, Diyanet Akademisine bağlı Van Abdulhakim Arvasi Dini İhtisas Merkezinde maddi manevi her türlü destek sağlanmaktadır.

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş ili Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde ve Elbistan Merkezli 7.6 büyüklüğünde meydana geldi. Meydana gelen iki büyük depremin ilk anlarından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı, deprem bölgesinde uygun olan camileri, Kur’an Kurslarını, Dini İhtisas Merkezleri ile birlikte deprem bölgesi dışında yer alan geniş yatak kapasitesine sahip Kur’an Kursları ve Dini İhtisas Merkezlerini de deprem mağduru vatandaşların hizmetinde olduğunu ilan ederek depremden etkilenenlere her türlü hizmeti sunmaya hazır olduğunu açıkladı.

Van Abdulhakim Arvasi Dini İhtisas Merkezi olarak 210 kişi kapasitemizle depremzede ailelere kapılarımızı ilk günden açarak Van ilimize gelen deprem mağdurlarını misafir etmekteyiz.

Dini İhtisas Merkezimiz depremzede ailelere sıcak ortamda barınma ihtiyacı sağlamanın yanında üç öğün yemek ve çay servisi hizmeti sağlamaktadır.

Dini İhtisas Merkezimizde, Van İl Müftülüğü işbirliğiyle manevi danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Görevlendirilen manevi danışmanlar aracılığıyla deprem mağdurları bireylerin, soru ve sorunları dinlenerek ihtiyaçları tespit edilmekte, Kur’an-ı Kerim okunarak dua edilmekte ve ayrıca isteyenlere dersler verilmektedir.

Dini İhtisas Merkezimizde ayrıca depremden etkilenen aileler ve çocuklarının, depremin travmasını atlatabilmeleri için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğiyle psikososyal destek çalışması yürütülmektedir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.