Yalova Müftülüğü 2022 Yaz Kur’an Kursları Kapanış Töreni

Yalova Müftülüğü 2022 Yaz Kur'an Kursları Kapanış Töreni

yalova müftülüğü 2022 yaz kur'an kursları kapanış töreni

27 Ağustos 2022 - 01:10

     Yaz Kur'an Kursları kapanış programı, Raif Dinçkök Kültür Merkezinde coşkuyla gerçekleştirildi.

     Müslüman bireyin dini hayatının oluşum ve gelişimindeki önemli kilometre taşlarından birisi olan bir Yaz Kur’an Kursunun daha sonuna gelindi. 26.08.2022 tarihi itibariyle 2022 Yaz Kur’an Kursları sona erdi.

       Yalova Müftülüğüne bağlı 128, ilçelerle birlikte 282 mekanda (camii, Kur’an kursu, mescid) kurslara devam eden 7470 çocuk ve gence Kur’an-ı öğrenme ve güzel okuma, temel dini bilgiler, Peygamberimiz ile milli ve manevi değerlerimizi tanıma içerikli, oldukça zengin öğretim programları uygulandı.

       Kurslara katılan öğrencilerin, yaz tatilinde oldukları da unutulmamış, öğrenirken eğlenme hakları gereği piknik, gezi, sportif faaliyetler vb. etkinliklerle kaliteli ve hoş zaman geçirmeleri de sağlanmıştır.

       24.08.2022 Çarşamba günü saat 10.00’da Raif Dinçkök Kültür Merkezinde öğrencilerin, velilerin ve Yaz Kur’an Kurslarında görev almış müftülük personelinin katılımıyla kapanış töreni düzenlendi. Sunuculuğunu Gaziosmanpaşa Camii İmam Hatibi Veli BOYUN ve Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden Zeynep Reyyan’ın yaptığı programda öğrenciler, Yaz Kur’an Kurslarında kazandıkları bilgi ve duyguları yansıtan sunum ve gösteriler yaptılar.

       Velilerin beğeni ve memnuniyetlerini ifade ettikleri törende konuşan ve “çocuklarda din ve ahlak eğitiminin küçük yaşlarda ve bir rol model eşliğinde olması gerektiğine” vurgu yapan Kur’an Kurslarından sorumlu İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül BALIKÇI Hanım, Yaz Kur’an Kursları ve 04-06 Yaş Kur’an Kurslarının bir fırsat olduğuna değindi. Son olarak, kurslarda ve programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

       Çiftlikköy İlçe Müftüsü Sayın Yusuf ULUSOY Bey ise, il müftü vekili olarak yaptığı konuşmada; Yaz Kur’an Kurslarının ve kapanış töreninin coşkulu geçtiğini, anlamlı ve kalıcı öğrenmelerin gerçekleşebilmesi için 19 Eylül’de başlayacak kurslara da devam etmenin önemli olduğuna vurgu yaptı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri