Zonguldak’ta 28 Hafız Adayı Sınavda Ter Döktü

Zonguldak'ta 28 Hafız Adayı Sınavda Ter Döktü

24 Haziran 2021 - 03:00

Zonguldak İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı Kur'an Kursları ile kendi imkanlarıyla hafızlığı tamamlayan toplam 28 hafız adayı, hafızlık belgesi almak için Zonguldak İl Müftülüğü bünyesinde yapılan sınavda ter döktü.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından merkezi illerde gerçekleştirilmesi planlanan 2021 yılı 2. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı, bu yılda yine Koronavirüs tedbirleri kapsamında Zonguldak İl Müftülüğünde oluşturulan ve başkanlığını Bolu Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Müfit Sevinç’in yaptığı komisyon tarafından gerçekleşti.

Sözlü olarak gerçekleştirilen hafızlık sınavına müracaat eden 20 erkek ve 8 kız hafız adayı öğrenciler arasında yapılan sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılarak hafızlık belgesi almaya hak kazanacak.

Diğer yandan sınavda başarılı olanların "hafızlık belgeleri" eğitim gördükleri Kur'an kursunun bağlı olduğu müftülüğe, hafızlığını kendi imkânlarıyla tamamlayan ve dışarıdan sınava katılanların belgeleri ise başvuru esnasında belirttikleri müftülüklere gönderilecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya'da Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
Konya'da Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
Antalya'da Müftü Yalçınkaya, Almanya Berlin’de Din Görevlileri Ve Dernek Başkanları Ile Bir Araya Geldi.
Antalya'da Müftü Yalçınkaya, Almanya Berlin’de Din Görevlileri...