Zonguldak’ta Gürbüzler Köyü Kur’an Kursunda Hafızlık...

Zonguldak'ta Gürbüzler Köyü Kur'an Kursunda Hafızlık Merasimi Düzenlendi

30 Ağustos 2023 - 03:00

Devrek İlçe Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimini bitiren erkek öğrenciler için Gürbüzler Köyü Kur'an Kursunda 29. Dönem Hafızlık Merasimi düzenlendi.

Hafızlık merasimine; Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı, Ahmet Çolakoğlu, Saffet Bozkurt, İl Müftüsü Aşır Durgun, İlçe Müftüsü Murat Mutlu, Şeyhü’l-Kurra Hafız Ramazan Pakdil, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Gürbüzler Köyü Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı tarafından, derneğin faaliyetleriyle ilgili bilgilendirme yapılıp kursa destek olan herkese teşekkür edildi.

Gürbüzler Kur'an Kursunun bölgenin parlayan yıldızı olduğuna dikkat çeken Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun “Kur’an-ı Kerim’i okuyan, ezberleyen, okuduğu ve ezberlediğiyle amel eden nesiller yarınlarımızın teminatıdır. Din-i mübin-i İslam’a hizmet etme gayretinde olan gençler kutsal değerlerinin bilincinde olacak ve gereğince ameller ortaya koyacaklardır. Sosyal, kültürel, ahlaki pek çok alanda değer üretecek olan bu yavrularımız ülkemiz ve İslam ümmeti için en önemli kazanımdır. Hafız yavrularımızın yetişmesinde katkısı olan başta hocalarımız, velilerimiz olmak üzere herkese teşekkür ederiz” dedi.

Hafızlık merasimi, Şeyhü’l-Kurra Hafız Ramazan Pakdil hoca riyasetinde, hafız öğrencilerin kısa sureleri okuması ile devam etti. Programda Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sınavlarda başarılı olan öğrencilere hafızlık belgeleri takdim edildi. Ayrıca TDV Devrek Şubesi ve Gürbüzler Köyü Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından hazırlanan hediyeler öğrencilere verildi.

Program, Şeyhü’l-Kurra Hafız Ramazan Pakdil'in yaptığı dua ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Il Müftüsü Faruk Gürbüz Karaman Anadolu Imam-hatip Lisesi Müdürü Mustafa özer'i Ziyaret Etti
Il Müftüsü Faruk Gürbüz Karaman Anadolu Imam-hatip Lisesi...
Kars'ta Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş...
Kars'ta Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş...