Zonguldak’ta Hediyem Kitap Olsun

Zonguldak'ta Hediyem Kitap Olsun

07 Ocak 2023 - 03:00

Zonguldak İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesinin ortaklaşa düzenlediği “Hediyem Kitap Olsun” kampanyası kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine 160 kitap bağışlandı.

ZBEÜ Durmuş Günay Kütüphanesine kitap bağışında bulunmak üzere Üniversiteye gelen İl Müftüsü Aşır Durgun, Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak ve proje yöneticileri önce Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i makamında ziyaret etti.

Rektör Özölçer ve ZBEÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir ile birlikte kütüphane binasına giden Müftü Durgun, kütüphaneyi gezerek öğrencilerle sohbet etti. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının iş birliği içerisinde başlattığı Hediyem Kitap Olsun kampanyası hakkında şunları dile getirdi: “Yüce kitabımız Kur’an’ın rehberliğinde inşa edilen İslam Medeniyetimiz, sahih dini bilgiyi tüm insanlığa ulaştırmada bir köprü görevi üstlenmiştir. Bu bağlamda okumak, bilgi sahibi olmak, araştırma yapmak insanın hem dünya hem de ahirette huzura ermesine vesile olacak çabalardır. Çeşitli kitle iletişim ve etkileşim araçlarının hızla yaygınlaştığı ve her türlü bilginin gelişigüzel bir şekilde paylaşıldığı günümüzde insanlar özellikle sahih dini bilgiye ulaşmak için daha fazla özen göstermeli ve daha dikkatli davranmalıdır. Doğru kaynak ve bilgilerin paylaşılması ve çoğaltılması şüphesiz bireysel, sosyal ve toplumsal hayata müspet manada etki edecektir. Bu anlayışla hareket eden Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Diyanet Vakfımız söz konusu kampanyayı “Hediyem Kitap Olsun” mottosuyla başlatmış, hayırsever ve necip milletimizin destekleriyle devam ettirmiştir. Bu kapsamda müftülüğümüzce tedarik edilen 160 eser Üniversitemizde eğitim gören gençlerimizin istifadesine sunulmak üzere ZBEÜ Durmuş Günay Kütüphanesine bağışlanmıştır. Bize bu fırsatı sunan başta Rektör Prof. Dr. Özölçer olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederim.”

“Hediyem Kitap Olsun” kampanyası kapsamında yapılan kitap bağışını anlamlı bulduğunu dile getiren Rektör Özölçer, üniversitede öğrencilere yönelik sunulan din hizmetlerinden dolayı Müftü Durgun ve beraberindeki heyete teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’ Yapıldı
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’...
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı