Zonguldak’ta Ortacı Köyü Taşmanlı Camii Dualarla Ibadete...

Zonguldak'ta Ortacı Köyü Taşmanlı Camii Dualarla Ibadete Açıldı

21 Ekim 2023 - 03:00

ALAPLI ORTACI KÖYÜ TAŞMANLI CAMİ DUALARLA İBADETE AÇILDI

Yapımına 2020 yılında başlanan Ortacı Köyü Taşmanlı Mahalle Cami 20 Ekim 2023 Cuma günü Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, Belediye Başkanı Nuri Tekin, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Halıcı,İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve vatandaşların katılımı ile dualarla ibadete açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılışta okunan Kur’an-ı Kerim sonrası Cami Dernek Başkanı Orhan Yapar eski camilerinin ihtiyaca cevap vermediğini yeni caminin 850 metrekare kullanım alanı, gasilhanesi, yemekhanesi, toplantı salonu ve sosyal donatıları ile uzun yıllar hizmet edeceğine inandığını belirterek camiye maddi ve manevi katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun açılışta yaptığı konuşmada "Yeryüzünde Allah’a en sevimli yerler mescitlerdir. Yeryüzünde insanoğlunun ilk bina ettiği ev mescittir. Camilerin maddi imarı olduğu gibi manevi imarı vardır ki o çok daha önemlidir. Manevi imar; camilerimizi cemaatle doldurmak, eğitim yuvasına dönüştürmek, ruhlarımızı diriltecek mekanlar haline getirmektir. Açılışını yaptığımız camimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum" dedi.

Görev yaptığı yerlerde cami inşaatlarının yapımına gönül vermiş insanlarda ayrı bir gönül güzelliği gördüğünü ifade eden Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal ise, ”Camilerimiz İslamiyetin birer simgesidir. Şükürler olsun ki bizler Müslüman yurdunda Müslüman anne-babadan dünyaya geldik. Allah,milletimizi İslamiyet yolundan, al bayrağın gölgesinden ayırmasın. Bugün açılışını yaptığımız bu mescit için ne kadar mutlu olsak da ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın çevresinde kan ve gözyaşı var. İsrail zulmünü, terörünü lanetliyorum. Şehitlere Allah’tan rahmet, Müslümanlara güç, kuvvet diliyorum” dedi.

Emeği geçenlere plaket takdiminden sonra kesilen kurdela ile ibadete açılan Taşmanlı Mahalle Camiindeki açılış programı, Cuma Hutbesini irad eden İlçe Müftüsü Çelik’in yaptığı dua ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.