Zonguldak’ta Zor Zamanlarda Hayata Dokunan Kadınlar

Zonguldak'ta Zor Zamanlarda Hayata Dokunan Kadınlar

20 Mart 2023 - 03:00

Prof. Dr. Görgülü “Sabır durup beklemek değil mücadele etmek ve hayata tekrar tutunmaktır”

Zonguldak İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezin'de "Zor Zamanlarda Hayata Dokunan Kadınlar" konulu konferans düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından gerçekleşen açılış konuşmasında İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak: “Kısa bir süre önce büyük bir felaket yaşadık. Yitirdiğimiz her bir canın acısıyla yüreklerimiz yangın yerine döndü. Bu zorlu süreçte savaş, kıtlık, zorunlu göçler ve deprem gibi büyük afetlerden en çok etkilenenler kadınlar ve çocuklardır. İşte bugün Zonguldak Müftülüğü olarak “Kadınlar Günü” münasebetiyle zor günlerin gölgesinde kadınlar olarak maneviyatımızla güçlenen, ahlak ve erdemleriyle bu topluma ışık tutan bir birey olmaya katkı sağlaması için bir konferans programı düzenledik. Bu programın ve yurt genelindeki bütün çalışmaların, kadının İslam perspektifinde varoluşsal değerini bulmasını, dayanışma gücümüzü pekiştirmesini, gelecek için ufuk açacak nice çalışmalara kaynak teşkil etmeye vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ederim.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülfet Görgülü "Bilge Kadınlar" konulu sunumunu yaptı. Görgülü sunumunda İsra suresinin 70. ayetinde ifade ile erkeğin ve kadının Allahu Teâlâ’nın yaratmaya değer kıldığı, şan, şeref ve nimet verdiği bir kul olduğunu ve insanlık ailesinin saygın bir bireyi olduğunu söyledi. İslam tarihindeki kadınlardan Hz. Meryem, Hz. Asiye, Hz. Hacer, Hz Hatice ve diğer hanımlardan örnekler sunan konuşmasında bu kadınların ortak noktalarının iman, bilgi, hikmet, ibadet, tövbe, dua, iffet, sabır, sehâvet ve cesaret olduğunu vurguladı. Özellikle Bu kadınların ortak noktalarından olan sabrın, durup beklemek değil mücadele etmek ve hayata tekrar tutunmak olduğunu söyledi.

Programa il protokol eşleri, daire amirleri, stk ve parti temsilcileri, il ve ilçe kadın din görevlileri ile çok sayıda kadın katıldı.

Prof. Dr. Görgülü ve beraberindeki heyet, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Zonguldak’a gelen ve Çaycuma KYK Yurdunda kalan depremzede aileleri ile bir araya geldi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı