"kayseri’de Bütün Camilerde Yağmur Duası Için Eller...

"kayseri’de Bütün Camilerde Yağmur Duası Için Eller Semaya Açıldı"

"kayseri’de bütün camilerde yağmur duası için eller semaya açıldı"

12 Aralık 2020 - 17:10

Sonbaharın kurak geçmesi ve barajlardaki suyun gittikçe azalması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 11 Aralık 2020 Cuma günü Cuma namazının farzına müteakip 81 ilde yağmur duası yapıldı.

Bu kapsamda Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de Cuma namazının ardından bütün camilerde yağmur duası yapıldı.

Hunat Camii'nde Cuma namazı öncesi İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven vaazı nasihatte bulundu. Daha sonra  “Su, hayat ve şifa kaynağımız” konulu hutbeyi okudu ve suyun bilinçli kullanılması ve israf edilmemesi gerektiğini söyledi.

İl Müftüsü Sayın Güven tarafından kıldırılan Cuma namazını sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun eda eden vatandaşlar, namaz sonrası yine İl Müftüsü Sayın Güven’in yaptığı yağmur duasına hep bir ağızdan “amin” dedi. Dua sırasında cemaatten bazı kişilerin duygulandığı görüldü.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri