İstanbul’da çatalca Müftülüğü Engellilere Yönelik Kur’an...

İstanbul'da çatalca Müftülüğü Engellilere Yönelik Kur’an Kursu Açılış Programı

çatalca müftülüğü engellilere yönelik kur’an kursu açılış programı

13 Ağustos 2020 - 15:00

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Engellilere Yönelik Kur’an Kursu’nun Açılışını Gerçekleştirdi.

Engellilere yönelik Kur’an Kursu’nun açılış töreni, Çatalca’da bulunan Kaleiçi Cami’nin avlusunda gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerîm tilâvetinin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Çatalca İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetleri kapsamında, Çatalca Müftülüğü olarak farkındalık oluşturmak için seminerler, konferanslar ve eğitimler düzenledik. Engelli vatandaşlarımıza yönelik eğitimleri, gençlik merkezlerimizde ve Müftülüğümüzün müsait alanlarında vermeye çalışıyorduk. Bu açılacak olan mekânla birlikte, sadece engelli kardeşlerimizin kullanabileceği bir alanla birlikte daha iyi ve güzel eğitimler gerçekleştireceğiz.” dedi.

Açılışta konuşan ve Dünya hayatının imhitan yurdu olduğunu ifade eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Dünya hayatını tanımlamaya kalksak, Kur’ân-ı Kerîm’in ifadesiyle imtihan yurdu olarak değerlendiririz. Dünya hayatında türlü türlü imtihanlar vardır. Kimisi imkânsızlıkla kimisi imkânla kimisi kullukla imtihan edilir. Kur’ân-ı Kerîm ve hadis-i şerîfler, dünya hayatına bu pencereden bakmamızı öğretir.” ifadelerini kullandı.

İmkânsızlıklarla imtihan edilen kardeşlerimizin sıkıntılarına dikkat çeken Müftü Maşalı, “Allahu Teâlâ, fiziki veya ruhî engellerle karşı karşıya kalan kardeşlerimize ve yakınlarına sabırlar ihsân etsin.  Hadis-i Kutsi’de Peygamber Efendimiz (s.a.s) görme engelli kardeşlerimize yönelik, ‘Ben kulumu, en değerli varlığı olan gözleriyle imtihan ettiğimde, eğer sabrederse, karşılık olarak ona cennetimi bahşederim.’ buyurmuştur. Bizler, hayata sadece dünya hayatı sınırları içerisinden bakmayız. Hayat dediğimiz zaman, zihnimizde âhiretle birlikte tasavvur ettiğimiz hayatı düşünürüz. Belki dünya hayatının penceresinden bakıldığında olumsuzluk gibi görünen hâdiseler, uhrevî hayatı merkezi aldığımızda güzel gelişmelere yol açacaktır.” dedi.

Bizlerin de imtihân edildiğinden bahseden İstanbul Müftüsü, “Aslında bizler de imtihân oluyoruz. Engelli kardeşlerimize, engellerini aşma noktasında elimizden neler gelir, neler yapabiliriz. Engelli kardeşlerimizin, engellerini aşmaları yönünde çaba sarf etme yönüyle imtihân ediliyoruz. Engelli kardeşlerimizin, sıkıntılarının hafifletilmesi, hayatın normal rutini içerisinde hayatlarını sürdürebilmelerini temin için ne yapıyorsak, biz de bize düşen imtihanın gereğini yapmış oluyoruz.” dedi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, medeniyetimizin, adımlarını sadece kendisi için atan bir medeniyet olmadığını ifade ederek, “Medeniyetimiz, attığı adımların başkaları için doğuracağı sonuçları dikkate alan ve başkalarını da düşünen bir medeniyettir. Rabbim, öncelikle bu tür imtihânlara tâbi tutulan kardeşlerimize sabırlar ve ailelerine kolaylıklar versin. Bizlere de engelli kardeşlerimizin, engellerinin hafifletilmesi ve kaldırılması noktasında güzel işler yapabilmeyi lütfetsin. Sunulan hizmet sıradan ve kolay bir hizmet değildir. Kimin katkısı var ise Allah onlardan râzı olsun. Katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Açılış programına Ak Parti İstanbul Milletvekili Mihribah Belma Satır, Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve Çatalca Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Aslan ve davetliler katıldı.

Programının ardından Ak Parti İstanbul Milletvekili Mihribah Belma Satır Hanımefendiyle birlikte restoresi tamamlanan Kaleiçi Camii ziyaret edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri