İstanbul’da Görme Engelli Vatandaşlarımızın Hizmetine Sunulan...

İstanbul'da Görme Engelli Vatandaşlarımızın Hizmetine Sunulan Sesli Kütüphanemiz Açıldı

görme engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunulan sesli kütüphanemiz açıldı

11 Haziran 2020 - 15:00

Görme engelli vatandaşlarımız için İstanbul Müftülüğü Nuruosmaniye ek hizmet binasında hayata geçirilen “Sesli Kütüphane”, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı tarafından açıldı.

İstanbul Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü’nün “Din Görevlileri Ses Veriyor Projesi” kapsamında, Albaraka Türk işbirliği ile hizmete alınan “Sesli Kütüphane”de gönüllü din görevlilerimiz tarafından seslendirmeler yapılacak ve görme engelli vatandaşlarımız Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve İstanbul Müftülüğümüzün yayınlarına sesli olarak ulaşabilecekler.

Açılışta konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı çok anlamlı bir hizmet daha sunduklarını ifade ederek, “Braille alfabesi baskı cihazlarının ardından dezavantajlı grupların sahih dini bilgiye ulaşması için Sesli Kütüphane projesini hizmete sunduk.” dedi.

Cenâb-ı Hak’tan sâdır olan her şeyde bir hikmet olduğunu belirten Maşalı, “Allah (c.c)’ın herkese aynı kabiliyeti ve imkânı vermemesinde de bir hikmet vardır. Bize düşen vazife, dezavantajlı gruplara, karşılaştıkları engelleri aşmaları için destek sunmaktır. İhmal edilen kesimlere karşı son yıllarda ciddi bir bilinç ve farkındalık oluştu. Diyanet İşleri Başkanlığımız da dezavantajlı kesimlerin içerisinde bulundukları engelleri aşmaları için yoğun bir çalışma faaliyeti içerisine girdi.” ifadelerine yer verdi.

İnsanların öğrenme kabiliyetlerinin farklılığını ve içerisinde bulundukları şartları da dikkate aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Maşalı, “Sesli Kütüphane hizmetimizden sadece dezavantajlı kesimler değil toplumumuzun tamamı faydalanabilir. Bazı insanlar, içerisinde bulunduğu şartlar itibarıyla elinin altındaki kitabı okuma imkânı bulamayabilirler. Çalıştığı ortamda dinleyerek de o kitabın içerisindeki bilgilere ulaşmasını sağlamış olacağız." dedi.

Müftü Maşalı, stüdyoda yapılacak seslendirmelerin önemine değinerek “Burada üretilecek olan hizmet, dezavantajlı kardeşlerimizin sahih dini bilgiye ulaşması yönünde çok ciddi katkı sunacaktır. Hayırlı ve önemli bir hizmettir. Bu hizmetin hayat bulmasında başta Albaraka Türk ailesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı hizmetlere vesile olsun.” diyerek sözlerini noktaladı.

Proje destekçisi Albaraka Türk Katılım Bankası Müdürü Osman Çelebi ise daha önce de dezavantajlı gruplara yönelik yapılan faaliyetlere destek olduklarını belirterek, “İstanbul Müftülüğü’nün insana dokunan ve dezavantajlı gruplara yönelik yaptığı faaliyetleri bizi hem memnun ediyor hem de onurlandırıyor.” diyerek projeye katkı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydettiler.

Açılış programına İstanbul Müftü Yardımcıları Musa Bilgiç, Bahri Şamat, Hüseyin Demirhan, Halime Yıldız ve İstanbul Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü katılım sağladılar.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret