İstanbul’da Hacı Bayramzâde Erkek Kur’an Kursunda Hafızlık...

İstanbul'da Hacı Bayramzâde Erkek Kur'an Kursunda Hafızlık Icazet Merasimi

hacı bayramzâde erkek kur'an kursunda hafızlık icazet merasimi

09 Mart 2021 - 15:00

İstanbul Fatih İlçe Müftülüğü'ne bağlı Hacı Bayramzâde Erkek Kur'an Kursunda hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

İstanbul Fatih İlçe Müftülüğü'ne bağlı Hacı Bayramzâde Erkek Kur'ân Kursunda hafızlık eğitimlerini tamamlayan 4 öğrenci için icazet merasimi düzenlendi.

Program, hafızlık eğitimini tamamlayan ve hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerin kısa sûreleri tilavet etmeleriyle başladı. Süleymaniye Camii emekli İmam-Hatibi Mehmet Sevinç’in yaptığı duanın ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ve beraberindeki heyet tarafından hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

“Hafızlık, sadece Kur’ân-ı Kerîmi ezberlemek, zihninize almak değildir.”

Hafızlık öğrencilerine hitap eden Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Kur’ân-ı Kerîmi ezberleme, zihninize alma hafızlığın bir bölümüdür. Diğer bölümü ise okuduğunuz âyetleri bir taraftan okurken diğer taraftan eş zamanlı olarak anlayabilecek ilmî donanımı elde etmektir. Hafızlık o zaman tamamlanır. Bir taraftan hafızlığınızı kuvvetlendirirken diğer taraftan Arapça eğitimi ve İslamî İlimler eğitimi noktasında bir eğitimle yapılan hafızlığın tadı başka olur. Namazda okurken okuduğunuz yeri bir anlayabilseniz orayı bir hissedebilseniz hafızlığın tadı o zaman çıkar.” dedi

“Hafızlık, kişinin kendini ve kabiliyetlerini keşfetmesine imkân verir.”

İstanbul Müftüsü Maşalı, “Hafızlık, kişinin kendini ve kabiliyetlerini keşfetmesine imkân verir. Allah, herkese yüce kabiliyetler vermiş. Hafızlık, kabiliyetlerimizi daha da keşfetmemizi sağlıyor, medeni bir cesaret veriyor. Bu yönüyle hafızlık eğitimi çok yönlü bir eğitimdir zihninizi açar. Bu sebeple daha sonraki eğitim-öğretim sürecinde daha başarılı olursunuz.” ifadelerine yer verdi.

“Büyük işler, büyük insanların gayretiyle olur”

Hafızlık eğitiminin yürümesinde emeği geçenlere teşekkür eden Müftü Maşalı, “Mütenebbî isminde bir şairin güzel bir sözü var: ‘Büyük işler, büyük insanların gayretiyle olur.’ der. Rabbim bu başarının arkasında kimin desteği varsa hepsinden razı olsun.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Pandemi (Covid-19) kurallarına riâyet edilerek gerçekleştirilen programa, İl Müftü yardımcısı Bahri Şamat, Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Kur’ân Kursu yönetimi ile öğreticileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Program, toplu olarak fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’ Yapıldı
Tekirdağ’da ‘‘gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri’’...
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı
Yozgat'ta Yağmur Duası Yapıldı