İstanbul’da “on Kıta Bir Vatan, Ilelebet Istiklal” Temalı...

İstanbul'da “on Kıta Bir Vatan, Ilelebet Istiklal” Temalı Yarışmada Dereceye Giren öğrenciler ödüllendirildi

“on kıta bir vatan, ilelebet istiklal” temalı yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

06 Nisan 2021 - 15:00

İstanbul Müftülüğü, “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal” temalı resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü münasebetiyle düzenlediği “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal” temalı resim ve kompozisyon yarışmasının İstanbul elemeleri yapıldı.

İstanbul Müftülüğü tarafından oluşturulan komisyon marifetiyle gerçekleştirilen elemelerde kompozisyon kategorisinde Cihangir Akgül birinci, Muhammed Fatih Ulupınar ikinci, Melih Serhun Korkmaz ise üçüncü oldu. Resim kategorisinde ise Melek Polatkesen birinci olurken Sude Naz Kısa ikinci, Elif Ecrin Demirtaş üçüncü oldu.

Ödül töreninde konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Bu sıradan bir resim ve kompozisyon yarışması değil. Siz burada hissiyatınızı, duygularınızı ifade ettiniz. Bu duygular ancak milli ve manevi değerlerle beslenen duygular. Bu yaşta bu duyguları kazanmanızda kimin katkısı kimin emeği kimin öncülüğü varsa teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de bu hissiyatınız daha da kuvvetlenir. Bu ülkenin geleceği sizlere bağlı. Sizler ne kadar ruhen, bedenen sağlıklı olursanız bu ülkenin geleceği o kadar güçlü olacaktır.” sözlerine yer verdi.

Pandemi (Covid-19) kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen program, dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri