İstanbul’da Savaş Mağduru Masum çocuklarla Bir Araya Gelindi

İstanbul'da Savaş Mağduru Masum çocuklarla Bir Araya Gelindi

savaş mağduru masum çocuklarla bir araya gelindi

06 Haziran 2020 - 15:00

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI, 04 Haziran Uluslararası Savaş Mağduru Masum Çocuklar Günü münasebetiyle Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Şubesinde, sosyal mesafe ve maske tedbirleri alınarak 20 Suriyeli çocukla buluştu. 14 yaşındaki Hafız Kusay al-Hannavi'nin Kur'ân-ı Kerîm tilâvetinin ardından yaptığı konuşmasında İstanbul Müftüsü Mehmet Emin MAŞALI, Uluslararası Savaş Mağduru Masum Çocuklar Günü gibi anlamlı bir günde savaşın mağdur ettiği çocuklarla buluşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Birlik ve beraberlik içerisinde, savaşların oluşturduğu mağduriyetleri hafifletme çabasında olduklarını belirten MAŞALI "Savaşların olmadığı bir dünya olsun. Bu topraklar tarihte olduğu gibi bugün de, zâlimin değil mazlumun yanında olmuştur. Zulme hiçbir zaman destek vermemiştir. Değerli kardeşlerimizin bizim aramızda olmaları, İslâm kardeşliği adına büyük bir anlam ifade ediyor. İnşallah geleceği de bu kardeşlerimizle birlikte inşa edeceğiz. Bu toprakların onlara sunacağı katkılar olduğu gibi onların da bu topraklara sunacağı katkılar var." dedi. Zalimlerin asla kazanamayacağını vurgulayan Maşalı, "Zalimler bir dönem güçlü kuvvetli olabilirler ama hiçbir zaman zulüm payidar olmamıştır. Zulmedenlere bu dünya yar olmamıştır. İnsanlık tarihi bunun ibret dersleriyle doludur. Kur'ân-ı Kerîm'de Hûd Sûresi'nin 113. Âyet-i Kerîmesinde ifâde edildiği üzere, Allah (c.c) başta şirk olmak üzere bütün zulüm unsurlarıyla araya mesafe koymayı, adaletten, hak ve hakikatten yana tavır almayı emrediyor." diye konuştu. "Rabbim, savaşın mağdur ettiği günahsız yavrular hürmetine, ülkemize huzur, sükûnet ve muvaffakiyetler nasip eyler." duasıyla sona eren programın ardından günün anısına 100 çocuğa hediye, pandemi süresindeki tedbirlerden dolayı temsil olarak 20 çocuğumuza Müftü MAŞALI tarafından masaları gezilerek takdim edildi. Programa İl Müftü Yardımcısı Hüseyin DEMİRHAN ve Koronavirüs tedbirlerine riâyetle az sayıda belirlenmiş mağdur çocukların aileleri katılım sağladı.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri