13 Haziran 2022 - 00:45

 

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Tunceli Munzur Üniversitesi’nde yapımı tamamlanan cami, 4-6 yaş Kur’an kursu ve gençlik merkezlerinin yer aldığı toplu açılış törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, törende yaptığı konuşmada, mekanların en hayırlısı cami ve Kur’an kursunun açılışında bulunmanın hayırlı bir görev olduğunu dile getirdi.

“Ne mutlu bize ki bu güzel ilimizde, huzur ilimizde, güvenli ilimizde üniversitemizin içinde Hazreti Ali Camii açmak bizlere nasip oldu” diyen Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Çocuklarımızı, yavrularımızı yetiştirirken hep Peygamber Efendimizin ahlakı, Hazreti Ali efendimizin hikmeti, cömertliği, bütün insanlığa örnek ahlakı, Hazreti Fâtıma annemizin, Hazreti Hüseyin efendimizin, Hasan efendimizin ve diğer bütün İslam büyüklerinin o güzel özellikleri ile yetiştirmeye çalışıyoruz. Cami ve üniversite o kadar yakışmış ki birbirlerine camimizin mimarisine baktığım zaman bize tarihimizi hatırlatan bir tarz var. Bu tarzıyla, minareleriyle, kubbesiyle o kadar güzel olmuş ki emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

Başkan Erbaş, cami yaptıran hayır sahiplerine Allah'ın müjdesi olduğuna işaret ederek, “Cenab-ı Hak Kur'an-ı Kerim'de; “Allah’ın mescitlerini, Allah’a inananlar, ahiret gününe inananlar, namazı kılanlar, zekâtı verenler ancak Allah’tan korkanlar imar ederler.” Buyuruyor. İşte bu Hazreti Ali Camii’ni imar edenlerin, inşa edenlerin, yapanların özellikleri de ortaya çıkıyor. Bu camimiz üniversitemiz öğrencilerine, hocalarına sadece namaz kılmak, ibâdet yapmak için değil bu camimizi mektep haline getirerek hizmet edecek inşallah. Sadece namaz için değil Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek isteyenler camimize buyursunlar. Hocalarımız hizmetlerinde, emirlerindedir. Cami dersleri ve ilmihal dersleri yapıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Tunceli İl Müftüsü Şevket Dilmaç, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek ve çok sayıda protokol üyeleri ile kurdela kesimi gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, törenden sonra açılışı yapılan Ehl-i Beyt 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Hazreti Ali ve Hazreti Fatıma Gençlik Merkezlerini gezdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Denizli'nin Minikleri şenlikte Buluştu
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.
Antalya şehidini Dualarla Uğurladı.