Adıyaman’da "geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes"...

Adıyaman’da "geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" Sloganıyla 120 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu.

adıyaman’da "geleceğe nefes, dünyaya nefes" sloganıyla 120 bin fidan toprakla buluşturuldu.

12 Kasım 2021 - 09:00

Adıyaman’da "Geleceğe nefes, dünyaya nefes" sloganıyla 120 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Proje kapsamında, ülke genelinde orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik etmek ve biyolojik çeşitliliği geliştirmek amacıyla Adıyaman merkez başta olmak üzere tüm ilçelerde eş zamanlı olarak, toplam 120 bin adet fidan dikimi yapıldı, bereketli topraklara can katıldı.

Ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe nefes dünyaya nefes” projesi kapsamında İl Müftüsü Mehmet Taşcı Adıyaman Karadağ Orman mevkiinin kuzey tarafında yapılan ağaçlandırma çalışmalarına katılarak fidan dikimi gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı'nın yanı sıra ağaçlandırma çalışmalarına, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, STK başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Fidan dikim törenine katılan Müftü Taşcı , protokol üyeleri, vatandaşlar, öğrenciler, jandarma ve polis ekipleri ile birlikte fidan dikimi yaparak diktikleri fidanlara can suyu verdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları...