Agri’da Geçmişten Geleceğe Kadın Ve Toplum Konferansı

Agri'da Geçmişten Geleceğe Kadın Ve Toplum Konferansı

geçmişten geleceğe kadın ve toplum konferansı

11 Mart 2019 - 09:16

GEÇMİŞTEN GELECEĞE KADIN VE TOPLUM KONFERANSI

Ağrı Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezahat Çeçen Konferans Salonu’nda “Geçmişten Geleceğe Kadın ve Toplum” konulu konferans düzenlendi.

İstiklal Marşı ve Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan program İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU’nun açılış konuşması ile sürdü. TOPÇU programa gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür ettikten sonra kısaca kadının konumuna değindi.  Ve şunları ifade etti. “İslam dini kadını hak ettiği yere koymuştur. Kadın aldığı görev itibarıyla anadır, eştir. Maalesef günümüzde pazarda alışverişte, ticarette bir reklam aracı haline getirilerek sömürülmektedir. Halbuki kadın ayaklarının altına cennet konularak değerli bir şahsiyettir. Her kadın bir anne olmasa da her anne bir kadındır. İnancımızda ayrı bir yere sahiptir kadın.”

Ardından AİÇÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim görevlisi Dr. Öğretim Üyesi Saadet ALTAY “Geçmişten Geleceğe Kadın ve Toplum” konulu konferans verdi. ALTAY konferansında geçmişten günümüze kadının serüvenini anlatarak şunlara dikkatleri çekti. “Maalesef günümüzde kadın İslam’ın kendisine tayin ettiği ve hak ettiği konuma getirilememiştir. Neslin ortadan kaldırılması için ilk saldırılan, taciz edilen, istismar edilen kişidir. Namus cinayetlerinde kurbandır kadın, sırtında sopanın eksik edilmediğidir maalesef. Kız çocuğu olduğu için okula gönderilmemesi gerekendir günümüzde. Ailenin refahı için başlık parası için evlendirilendir. 13 yaşında evlendirilip 14 yaşında anne olmaktır kadın. Fikri zikri olmayan aklı kısa olmaktır. Sırtında yavrusu ile tarlada çalışan, kuyuda su taşıyandır. Yemeğin erkekten kalanı ile doymaya çalışmaktır kadın. Aynı zamanda ailesini ve toplumunu memnun etmektir kadın. Kazandığı üniversite dışarıda ise gönderilmemektir. Başörtüsünden dolayı üniversite kapılarından içeri sokulmamaktır kadın olmak. Vel hasıl kadın olmak zordur. Maalesef toplumsal bir kısım zihin kalıpları bundan ibarettir. Bunun düzeltilmesi, Allah’ın tahsis ettiği değerini bulması, Hz Peygamber’in tavsiyelerine uygun korunması, muamele görmesi gerekmektedir.”

İl Müftüsü  TOPÇU’nun  Dr. Öğretim Üyesi Saadet ALTAY’a Diyanet Yayınlarından oluşan kitap seti hediye takdimi ile program sona erdi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret