Agri’da Il Müftüsünden Röportaj

il müftüsünden röportaj

19 Temmuz 2019 - 09:16

İL MÜFTÜSÜNDEN RÖPORTAJ

İl Müftüsü Tandoğan Topçu Anadolu Ajansına Ağrı genelinde bulunan Kur’an Kursları hakkında röportaj verdi.

İl Müftüsü Tandoğan Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştirmek için küçük yaşlarda Kur'an-ı Kerim öğrenmenin önemli olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:"Kur'an kurslarımız, eğitim, öğretim açısından ve ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir. Eğer çocuklarımızın dini bütün, maneviyatına, ahlakına bağlı, vatanını, milletini ve bayrağını seven bir nesil yetiştirmek istiyorsak bunun yolu Allah'ın indirmiş olduğu Kur'an-ı Kerim'i öğrenip okumak ve hayatımıza yansıtmakla söz konusu olacaktır. Yaz Kur'an kurslarımızda Ağrı'daki bütün ilçeler ve köylerimizde hocamıza gelerek 'ben Kur'an öğrenmek istiyorum' diyen her çocuğumuzu, gencimizi Kur'an kurslarına alarak onlara en iyi eğitimi vermek adına Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatı olarak onların hizmetinde olduğumuzu bir kez daha paylaşmak isteriz."

Müftü Topçu, 2018-2019 eğitim öğretim sezonunun sona ermesiyle 17 Haziran'da başlayan ve 8 hafta sürecek kurslara il merkezi, ilçeler ve köylerden şimdiye kadar 22 bin çocuğun kayıt yaptırdığını ve kursların Kurban Bayramı'na kadar devam edeceğini bildirdi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...