Agri’da Müftü Topçu: Hz. Peygamberi Sadece Belirli Günlerde...

Agri'da Müftü Topçu: Hz. Peygamberi Sadece Belirli Günlerde Anmakla Yetinmemeliyiz

müftü topçu: hz. peygamberi sadece belirli günlerde anmakla yetinmemeliyiz

21 Ekim 2021 - 09:15

MÜFTÜ TOPÇU: HZ. PEYGAMBERİ SADECE BELİRLİ GÜNLERDE ANMAKLA YETİNMEMELİYİZ

Ağrı İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle kentteki birçok camide programlar düzenledi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinde Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Molla Osman Köyü Konak mezrasında ve Ulu Camii’nde düzenlenen programlarda cemaatle bir araya geldi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen kandil programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra okunan mevlit ve ilahiler ile devam eden programda İl Müftüsü Topçu “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konusunda sohbet verdi.

Peygamber Efendimizi yaşayarak toplumun sağlıklı olacağını ifade eden Müftü Topçu, şöyle konuştu; ‘‘Bütün hayatı boyunca ümmeti için çabalamış olan Peygamber Efendimizi anlamak ve O’nun gibi yaşamak ümmet olarak bizlerin vefası olacaktır. Hz. Peygamberi sadece belli günlerde anmakla yetinilmemeli. O’nu her daim anmalı, anlamalı ve hayatımıza da yansıtmalıyız. Efendimiz cahiliye döneminde aklın vicdanın kabul etmediği adetlerle yürüyen bir toplumu islah ederek örnek bir toplum haline dönüştürmüştür. Öyleyse bizlerde O’nun yolundan gitmeli ve O’nu doğru anlatmalıyız ki sağlam bir toplum oluşsun.’’


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret