Agri’da Niyet Hayır Akıbet Hayır

Agri'da Niyet Hayır Akıbet Hayır

niyet hayır akıbet hayır

05 Mart 2020 - 09:16

NİYET HAYIR AKIBET HAYIR

        Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu tarafından Ağrı İmam Müslim Kur’an Kursuna değerler eğitimi üzerine “İyi Niyet” konulu konferans verildi.

        Yatılı Kur’an Kursunun küçük hafız adaylarıyla bir araya gelen Müftü Topçu küçük hafızlara iyi niyetin gereğini ve önemini anlatıp nasihatler vererek şu ifadelerde bulundu; “ Niyet ve ihlâs amel ve ibadetin hayatı ve ruhudur. İşler maksatlarına göre değerlendirilir. Yani bir işi ne için yapıyorsanız onun karşılığını alırsınız. Sizler burada Kur’an’ı ezberliyorsunuz. Eğer hafızlığı Allah rızası için yapar başka beklentide olmazsanız mükâfatınız Allah’ın hoşnutluğu olur ve Kur’an sizi yüceltir ama Kur’an’ı ticaret aracı yapar veya iyi niyet harici farklı amaçlara alet ederseniz işte o zaman Kur’an sizleri yüceltmez ve aşağıya çeker. Bu tüm işler için geçerlidir. Çünkü bizim inancımıza göre niyeti hayır olanın âkıbeti de hayır olur. Gayet tabii, niyeti şer olanın âkıbeti de şer olacaktır. Kişi Allah katında niyetine göre mükâfat ve ceza görür. Bu sebeple iyi niyet sahibi asla kaybedenlerden olmaz. Demek ki iyi niyetli olacağız, hoşgörülü olacağız, mütevazı olacağız, yumuşak huylu olacağız. Yaptığımız her işi Allah rızasını gözeterek iyi niyetle yapacağız.”

        Müftü Topçu, konuşması sonrasında hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerin hafızlık belgelerini takdim ederek tüm öğrencileri gayret ve çabalarından dolayı takdir ederek başarılarının devamını diledi.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Adana’da 2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Ve Istişâre Semineri” Ile “2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri” Düzenlendi.
Adana’da 2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu...