Agri Müftülüğü 4-6 Yaş Kuran Kursu 2018-2019 Eğitim öğretim...

Agri Müftülüğü 4-6 Yaş Kuran Kursu 2018-2019 Eğitim öğretim Yılı Açılışı Yapıldı

4-6 yaş kuran kursu 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılışı yapıldı

24 Eylül 2018 - 17:54

24.09.2018 4-6 YAŞ KURAN KURSU 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI YAPILDI

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu Üniversite Kur’an Kursu’nda yapılan merasimle başladı.

Ağrı Müftüsü Tandoğan TOPÇU, Müftü yardımcısı Murat SARI, İl Vaizi Nuri ARSLAN, Müftülük Din Hizmetleri Şefi Seyithan KAPLAN, öğrenciler, öğrenci velileri ve kurs Öğreticilerinin katıldığı merasim Üniversite Camii İmam Hatibi Mehmet KELEŞ’in Kur’an tilavetiyle başladı. Ardından il müftüsü Tandoğan TOPÇU çocuk ve Kur’an eğitiminin önemine vurgu yaparak şunları ifade etti: “ Diğer Kur’an Kurslarımızla beraber bugün 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursumuzun eğitim ve öğretim dönemini başlatıyoruz. Hepimize hayırlı olsun. Ağaç yaş iken eğilir. Daha küçük yaşlarda verilen bilgi kalıcıdır. Zaman zaman büyüklerden şunları duyuyoruz. “Biz küçük iken Kur’an adına ne gördüysek şuan ibadetlerimizi onunla ifa etmeye çalışıyoruz.” Bu manada Başkanlığımızın 4-6 Yaş grubu eğitim seferberliğini önemsiyoruz. Bu konuda siz velilere de çok iş düşmektedir. Anne kucağında, aile yuvasında verilen eğitim çok daha kıymetlidir. Bizim buralarda yaptığımız eğitim takviye niteliğindedir. Dolayısıyla sizin ilgi alakanız desteğiniz çok önemlidir. Yüce kitabımıza ne kadar sarılırsak o kadar huzurlu oluruz. Kur’an Allah’tan bize ilahi bir mektuptur. Hz Peygamber (sav) şöyle buyurdular: “Ümmetimin en şereflileri Kur’an’ı yüklenenlerdir.” “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.”

Ayrıca öğrendiğimizi öğretmekle de mükellefiz. Aldığımız bilgiyi başkasının istifadesine de sunmalıyız. Bu çerçevede başta Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve bize güvenerek yavrularını gönderen siz kıymetli velilere çok teşekkür ediyorum. Eğitim kadrosunda görev alan arkadaşlarımıza sabır ve başarılar diliyorum. İnşallah en güzel bir şekilde çocuklarımızın eğitimini tamamlayıp, yavrularımızı topluma kazandırmalarını temenni ediyorum. Bu hususta emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılının hepimize hayırlı olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”

Sayın TOPÇU’nun yaptığı dua ile program sona erdi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri