Amasya’da Bizim Mesleğimizde Emeklik Yoktur

Amasya'da Bizim Mesleğimizde Emeklik Yoktur

bizim mesleğimizde emeklik yoktur

05 Ekim 2021 - 11:15

İl Müftülüğümüz tarafından Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde hizmet etmiş ve emekli olmuş müftü ve din görevlileri için Vefa Yemeği Programı düzenlendi.
 
İl Müftümüz Durmuş Ayvaz yemeğe müteakip yaptığı konuşmada; “Dinimizin emrettiği güzel davranışlardan biri de vefadır. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle uzun yıllar mihrapta ve kürsüde görev yapan hocalarımızı daima minnetle, şükranla yad ediyoruz. Ömrünüzün en güzel dönemleri camilerde, din hizmetlerinde geçti. Bizim mesleğimizde emeklilik yok. Dualarınız çok kıymetli, memleketimiz için dua edin, dualarınıza çok ihtiyacımız var.
Mevlana Hazretleri; “Gençlerin, acemilerin aynaya bakıp göremediklerini tecrübeliler tuğlaya bakıp görür” diyor. Sizler tecrübelisiniz, dolayısıyla bundan sonraki hayatınızda sizlerden duanın yanı sıra destek de istiyoruz. Çünkü şu andaki neslimiz hakikaten daha çok ilgiye muhtaç. Göreviniz bitmiş değil, tecrübelerinizi genç arkadaşlarımızla paylaşın.
Bu hafta vesilesiyle sizlerin de Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı tebrik ediyorum. Aramızdan ayrılanlara Yüce Mevla'dan rahmet,  hayatta olanlara sağlık, sıhhat, afiyet diliyorum.”dedi.
 
Vefa yemeği programına İl Müftümüz Durmuş Ayvaz, İl Müftü yardımcılarımız, şube müdürlerimiz ve emekli müftü ve din görevlileri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı