Amasya’da Il Müftülüğümüzden Kızılay Kan Bağışı...

Amasya'da Il Müftülüğümüzden Kızılay Kan Bağışı Kampanyasına Destek

il müftülüğümüzden kızılay kan bağışı kampanyasına destek

29 Ocak 2021 - 20:00

Türk Kızılay Amasya Şubesi tarafından 25-31 Ocak tarihleri arasında Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına İl Müftümüz Durmuş AYVAZ, İl Müftü Yardımcımız Yılmaz ÖZBAKIR, şube müdürlerimiz ve müftülük personelimiz kan bağışında bulunarak destek verdiler.

Kan bağışı sonrası bir açıklamada bulunan İl Müftümüz Durmuş AYVAZ ;

"Rabbimiz Teala bir ayeti kerimesinde 'Kim bir insanı haksız yere öldürürse bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Kim de bir insana hayat verirse bütün insanlara hayat vermiş gibidir' buyurmuştur. Bilindiği üzere kan endüstriyel olarak üretilemeyen, tıpta hastaların tedavisinde kendisine çok ihtiyaç duyulan bir maddedir. Bazen bir ünite kan bir Can’ın kurtarılmasına vesile olur. Sağlıkta kan stoklarına her zaman ihtiyaç olmakla beraber, özellikle içinde bulunduğumuz bu salgın/pandemi döneminde bu ihtiyaç daha da artmıştır. Biz de müftülük personeli olarak bu ihtiyacın karşılanmasında bir nebze olsun katkımız olsun düşüncesiyle bu kampanyaya katıldık. Vatandaşlarımızı da katılmaya davet ettik, ediyoruz. İnşallah verdiğimiz kanlar nice canlıların kurtuluşuna ve tedavisine vesile olacaktır." dedi.

 

Kan verin hayat kurtarın diyen Türk Kızılay Amasya Şube Başkanı Mahmut ALBAYRAK, yaptığı açıklamada: "Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu her zaman ifade ediyoruz. Kan bağışçılarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Kanın her hangi bir fabrikada üretilmediğini sadece insan vücudunda üretildiğinin, eczanelerde satılmadığının bilinmesini istiyoruz. Bu kapsamda kan bağışı kampanyamıza destek veren İl Müftümüz Durmuş AYVAZ Hocamıza ve müftülük personelimize teşekkür ediyorum" dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Sivas'ta 363 Kişilik Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara...
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Ali Fındık Hayatını Kaybetti
Kocaeli'de Fatih Ilçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet...