Amasya’da Salgın Sürecinde Ikinci Kez Cuma Namazı Kılındı

Amasya’da Salgın Sürecinde Ikinci Kez Cuma Namazı Kılındı

amasya’da salgın sürecinde ikinci kez cuma namazı kılındı

05 Haziran 2020 - 23:45

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında cemaatle namaz kılınmasına ara verilen camilerde, bu hafta ikinci kez cuma namazı kılındı. Vatandaşlar, geçtiğimiz cuma gününden sonra bugün de cuma namazına yoğun katılım gösterdi. Cuma namazını kılmak için Amasya Valiliği ve İl Müftülüğü tarafından belirlenen camilerin bahçelerini dolduran vatandaşlar, salgın sürecinde ikinci kez cuma namazı kılmanın huzurunu yaşadı. Alınan karar kapsamında namaz kılacak olan vatandaşlar seccadelerini kendileri getirirken, olmayanlara ise görevliler tarafından tek kullanımlık seccade ve maske dağıtıldı. Camiye gelen vatandaşlar, önceden belirlenen işaretlere ve sosyal mesafe kuralarına uyarak saf tuttu.

Sıcak havaya rağmen vatandaşlar, Sultan II. Bayezid Camii avlusunu doldurdu. Sultan II. Bayezid Camii’nde  İl Müftümüz Durmuş Ayvaz “Ahirete İnanan Mü’min” başlıklı cuma hutbesini irad ettikten sonra Şehzadeler Şehri Amasya’ya İl Müftüsü olarak atanmasından dolayı şanslı olduğunu ve büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, bu şehir için güzel işler yapma temennisi ve duasında bulundu.

İl Müftümüz Durmuş Ayvaz’ın kıldırdığı Cuma Namazının ardından vatandaşlar, cami bahçesinden kontrollü bir şekilde ayrıldılar.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik "eğitim Semineri" Düzenlendi.
Antalya’da Gençlik Faaliyetlerinde Görev Alan Personele Yönelik...
Tekirdağ Eğitime Destek Platformu Toplantısı, Diyanet Gençlik Merkezinde Gerçekleştirildi.
Tekirdağ Eğitime Destek Platformu Toplantısı, Diyanet Gençlik...