Amasya’da Yılın Ilk Gününün Sabahında Eller Semaya Kalktı...

Amasya'da Yılın Ilk Gününün Sabahında Eller Semaya Kalktı Gönüller Namazla, Dualarla Huzur Buldu

yılın ilk gününün sabahında eller semaya kalktı gönüller namazla, dualarla huzur buldu

01 Ocak 2022 - 16:29

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından organize edilen, “Sabah namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız” etkinliği kapsamında 01 Ocak 2022 tarihinde Türkiye geneli tüm camilerde sabah namazı buluşmaları yapıldı.

İl Müftülüğümüzce Sultan II. Bayezid Camii'nde düzenlenen programda Fetih Suresi okundu,  ilahiler söylendi ve tesbihat yapıldı.

Çocuk, genç, yaşlı vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği sabah namazı buluşmasında konuşma yapan İl Müftümüz Durmuş Ayvaz; “Yeni yılın ilk seher vaktinde bu kutsal mekânda Yüce Allah’a dua ve niyazda bulunmak için bir araya geldik. Şimdi bugün ömür muhasebesi içinde olalım. Ayetin ifadesiyle yarın ahiret için ne hazırladığımızın bilinci içerisinde yaşayalım. İnsan her daim 'ihsan' şuuruyla ömrünü geçirmeli, Rabbini görüyormuşçasına yaşamalıdır. Biz Rabbimizi göremesekte O bizi görüyor,  her şeyi kayıt altına alıyor. Bu bilinçle yaşamak bizi hata yapmaktan günaha düşmekten koruyacaktır. Rabbimiz kalan ömrümüzü geçen ömrümüzden hayırlı eylesin.” dedi.

İl Müftümüz Durmuş Ayvaz'ın duasıyla sona eren programda namaz akabinde vatandaşlara çorba ikram edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Tekirdağ’da Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtıldı
Tekirdağ’da Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtıldı