Ankara’da “dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak”...

Ankara'da “dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak” Konferansı Düzenlendi

“dijital dünyada değerleriyle aile olmak” konferansı düzenlendi

18 Mayıs 2022 - 09:20

İl Müftülüğümüzce Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Konferans Salonu’nda “Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak” Konferansı Düzenlendi.

 

Kocatepe Camii Müezzin Kayyımı Furkan Tıraşçı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın  açılış konuşmasını  İl Müftümüz Dr. Yusuf Doğan yaptı.

 

Programa İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse konuşmacı olarak katıldı.

 

Rektör Köse konuşmasında; “Aile toplumun temel yapı taşıdır ifadesi çok önemli ve yerinde bir sözdür. Ailede bireylerin rolleri ve sorumlulukları vardır. Babanın aile reisi olarak yükümlülükleri ve mesuliyetleri olduğu gibi Annenin de annelik rolü ve sorumlulukları vardır çocuklarında aynı şekilde. Her birey kendi sorumluluklarını layıkıyla  yerine getirirse aile kurumu da toplumun  güçlü bir yapı taşı olur. Devletlerde büyük aile gibidir.Aile de meskun olunan mekan  ev, devlette ise vatandır. Devlette bir devlet başkanı, ailede o hanenin reisi vardır. Ailede ilişkileri ,sevgi, saygı,merhamet ve nezaket gibi kurallar düzenler ve devamlılığını sağlarsa devlette de kanunlar, yasalar ve cezalar toplumsal düzeni ve güvenini sağlar. Onun için güçlü ve huzurlu ailelerin olduğu toplumlar güçlü devletleri oluşturur.Devlette de ailede de aileyi ve toplumu oluşturan bireylerin hâlet-i ruhiyeleri,ahlâki olgunlukları ve erdemli tutumları ile helâl ve temiz olan gıdalarla beslenmeleri ve buna benzer bir çok niteliği barındıran denk bireylerin bir araya gelerek yuva kurması büyük önem arz etmektedir.

Onun için İslâmda nişanlılık dönemi yuva kuracak bireylerin birbirlerini daha iyi tanıması için   önemli bir süreçtir. Ailelerimizin huzurlu ve uzun süreli olabilmesi için üç önemli faktörün yuvalarımızda tesis edilmesi gerekiyor; Merhamet, eşler arası nezaket letafet ve rakikliği ifade eder.Meveddet,eşler arası sevgi,muhabbet ve saygıyı ifade eder üçüncü olarakta sekinet, bireylerin şahsi sorumluluklarını bilerek hareket ettiği ve rol karmaşasının yaşanmadığı hallerin neticesinde hanelerde meydana gelen huzur halini ifade eder. Yapılan araştırmalarda huzurlu ve uzun soluklu ailelerin en belirgin göze çarpan iki önemli özelliği vardır; birinci olarak aile bireylerinin birlikte bolca vakit geçirdiği, ikinci olarakta aile bireylerinin birlikte ibadet hâneye gittiği ailelerin mutlu ve güçlü olduğu tespit edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

Program günün ansına İl Müftümüz Dr. Yusuf Doğan’ın  Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’ye hediye takdimiyle son buldu.

 

 

                                                                                                              

                                           

Programa; İl Müftü Yardımcıları,Metropol İlçe Müftüleri,İl Vaizleri,İl ve İlçe Gençlik Koordinatörleri ile Manevi Rehberler katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı