Anlaşmaya Varıldı! Bolu Il Müftülüğüne Tahsisi Gerçekleşti

Anlaşmaya Varıldı! Bolu Il Müftülüğüne Tahsisi Gerçekleşti

anlaşmaya varıldı! bolu il müftülüğüne tahsisi gerçekleşti

13 Ocak 2024 - 11:05

Her şey daha kaliteli ve sertifikalı din eğitimi ve öğretimi için ..

ANLAŞMAYA VARILDI! BOLU İL MÜFTÜLÜĞÜNE TAHSİSİ GERÇEKLEŞTİ.

Kur’an-ı Kerim’i Anlama ve İslami İlimler Temel Eğitim Programının uygulanacağı 4 katlı tesis, Bolu İl Müftülüğüne tahsis edildi.

Bolu İl Müftülüğü ile Ali Ericek İlim İrfan ve Yardımlaşma Vakfı arasında hazırlanan protokol çerçevesinde, taraflar Bolu Valisi Sayın Erkan Kılıç beyin başkanlığında bir araya gelerek atılan imzalarla 4 katlı tesis hizmete alındı.

Protokol İmza töreninde Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Ali Ericek İlim İrfan ve Yardımlaşma Vakfı adına Mustafa Ericek ve Kur'an Anlama Merkezi Yöneticisi İl Vaizi ve Manevi Danışman Harun Bakan hazır bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Kur'an Kurslarında hafızlığını ikmal etmiş dışardan liseyi okuyan öğrencilere yönelik olmak üzere başlatılan müfredat kapsamında uygulamaya konulan çalışmada, kaliteli ve donanımlı din görevlileri ve ileride lisans ve yüksek lisansta başarılı olacak din uzmanları yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Ayrıca bu müfredatları bitirenlere sertifikalar verilerek din hizmetleri ve din görevliliği konusunda avantajlı kılınmak isteniyor.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bolu ilimiz hakikaten hem tabiatın kalbi ve hem de maneviyatın merkezine tekabül ediyor. Ali Ericek ismi Bolu ilimizde hem maddi hem de manevi bir değeri temsil ediyor. Allah razı olsun bu güzel aileden. Bu protokolle cevher, mücevhere dönüşecek, kaliteli din eğitiminin önü ve imkanları açılacak. Hafızlarımız Arapça başta olmak üzere dinin temel ilimlerini kökten öğrenecekler ve ilmin temellerini burada atacaklar. Öğrenci ve kursiyerlerimizin tüm ihtiyaçları Ali Ericek İlim İrfan ve Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılanacak. Kur'an’ı Anlama ve İslami İlimler Programında hafızlığını tamamlayan lise öğrencilerine 4 yıl Arapça tabanlı İslami İlimler eğitimi verilecek ve sonrasında sertifika sahibi olacaklar. Receb-i Şerifin bu mübarek Cuma günü imzalanan protokolün ilimize ve ülkemize hayırlar ve bereketler getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum", dedi.

Taraflar imza programı sonrası İl Müftülüğünü ziyaret ederek, yol haritasını belirledi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin