Antalya Da Eller Filistin Için Semaya Kalktı

Antalya Da Eller Filistin Için Semaya Kalktı

antalya da eller filistin için semaya kalktı

22 Mayıs 2021 - 09:25

Antalya da eller Filistin için semaya kalktı

Antalya da tüm camilerde Cuma Namazında eller Filistin için semaya kalktı. Cuma namazı için camilere akın eden binlerce vatandaş, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıların verdiği hüzünle İsrail zulmünün bir an önce son bulması için dua etti.

Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi YALÇINKAYA da, Cuma Namazı için gittiği Akdeniz Üniversitesi Camii’nde hutbe irad ederek Filistin ve Mescidi Aksa için dua etti.

Müftü YALÇINKAYA, ettiği duada, şu ifadelere yer verdi:

 

“Ey Merhametlilerin en Merhametlisi! Ey Müminlerin Hâmîsi! Ey âlemlerin Rabbi! Ey sahipsizlerin Sahibi olan Allah’ım!

Zulme uğramakta olan Filistinli kardeşlerimize Sen yardım eyle. Zulme karşı onlara direnme azmi ver. Onlardan fitneyi ve tefrikayı def eyle. Vahdeti, zulmü ve zalimi kahredecek kudreti onlara lütfeyle. Şehitleri rahmetinle mağfiret, yaşayanları nusretinle teyit eyle.

Bir gece ayetlerini göstermek için Peygamberimizi götürdüğün, oradan da huzuruna yükselttiğin; ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı zalimlerin, zorbaların, kafirlerin tasallut ve tecavüzünden kurtar. Peygamberler şehri Kudüs’ü yeniden bir İslam beldesi eyle Allah’ım!

Ey mazlumların intikamını zalimlerden alan; Ey ism-i şerifi el-Müntakim olan Allah’ım!

Bizi Mescid-i Aksa’nın, Filistin halkının ve dahi Doğu Türkistan’ın intikamını almana vesile eyle.     

Mazlumların ahını yerde, ümmet-i Muhammed’i derde bırakma Allah’ım!

Bize izzet ve itibarımızı iade eyle.  Bizi bir vücudun uzuvları gibi kıl.

Mümin kardeşlerimizin acılarını ruhumuzda hissedebilmeyi ve onların acılarını dindirmek için harekete geçebilmeyi bize nasip eyle. 

Dünyanın her neresinde olursa olsun zalime ve zulme karşı koyabilecek vakar, izzet ve kudreti bizlere bahşeyle.

Bizi hiçbir zaman, hiçbir yerde hor, zelil ve hakir düşürme. Her daim zalimin hasımı, mazlumun hısımı olan aziz devletimizi, necip milletimizi ve şerefli ordumuzu kıyamete kadar payidar eyle. İslam düşmanlarına fırsat verme. Merhametsizleri bize musallat etme.

Yeryüzünde hakkı ve adaleti egemen kılacak feraseti, cesareti ve kudreti bizlere lütfeyle.

Yâ Erhame’r-Râhimîn!

Ümmet-i Muhammed’e de umumen rahmeyle! Bize gazabınla değil, rahmetinle muamele eyle. Kaldıramayacağımız yükleri bize yükleme. Bize acı!

Kafirlere ve zalimlere karşı bize yardım eyle!   Düşmaları bize güldürme.     Üzerimizdeki kara bulutları dağıt. Dağıt ki, besmele yine ekmeğimizin bereketi olsun.        Ve iki cihanda aziz ümmet Muhammed ümmeti olsun.

Âmîn. Yâ Erhame’r-Râhimîn! Ve’l-hamdu lillahi Rabbi’l-âlemîn…”

 

Cuma Namazı için camiye gelen binlerce vatandaş Müftü YALÇINKAYA’nın yaptığı duaya canı gönülden “Amin.” dediler.

Namaza sonrasında açıklamada bulunan Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi YALÇINKAYA, İsrail'in yoğun olarak Mescid-i Aksa'ya saldırdığını, çok sayıda Müslüman'ın şehit olduğunu ve birçoğunun da saldırılarda yaralandığını ifade ederek şunları kaydetti:

" Bizler İsrail’in gerçekleştirdiği zulmün bir an evvel son bulması için dün olduğu gibi bugün de kavli ve fiili dualarımızla Kudüs halkının yanındayız. Bugün Antalya’da tüm camilerimizde Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatı doğrultusunda Kur’an-ı Kerimler okunup Filistinli kardeşlerimiz için yardımlar toplandı. Dualar edildi. Cenabı Mevla yapılan yardımlarımızı, edilen dualarımızı kabul buyursun. Filistinli kardeşlerimizi tez zamanda İsrail’in zulmünden kurtarsın.”

Namaz sonrasında yapılan dua nedeniyle memnuniyetlerini dile getiren  bazı vatandaşlar gerçekleştirilen dua etkinliği için teşekkürlerini ifade ettiler.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle Ilgili Sözlerinin çarpıtılmasına Tepki Gösterdi
Adiyaman'da Diyanet Işleri Başkanı Erbaş, Balkan Göçmenleriyle...
Antalya'da Il Müftüsü Yalçınkaya, Yuva'da Hıdırellez Etkinliğine Katıldı.
Antalya'da Il Müftüsü Yalçınkaya, Yuva'da Hıdırellez...