Antalya’da Yetimler Ve Aileri Iftar Sofrasında Bir Araya Geldi.

Antalya'da Yetimler Ve Aileri Iftar Sofrasında Bir Araya Geldi.

yetimler ve aileri iftar sofrasında bir araya geldi.

21 Nisan 2022 - 09:25

Yetimler ve aileri iftar sofrasında bir araya geldi.

Antalya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi, iftarda yetimler ve ailelerini ağırladı.

Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi  Kadın Kolları tarafından Antalya Öğretmenevinde organize edilen iftar programında yetimler ve aileleri bir araya geldi.

Programda yaptığı konuşmada yetimlerin Allah’ın emaneti olduğunu dile getiren İl Müftüsü Yalçınkaya, “Yüce dinimiz İslam, yetimleri himaye etmeyi, koruyup gözetmeyi emreder. Onlara karşı duyarlı davranmayı, şefkat ve merhametle yaklaşmayı öğütler. Zira yetimler, Cenâb-ı Hakk’ın hepimize emanet ettiği masum kullarıdır. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), bir hadis-i şeriflerinde bu gerçeğe şöyle işaret eder: “Müslümanların evleri arasında en hayırlı ev, içinde kendisine iyi davranılan bir yetimin bulunduğu evdir. Yetimleri ihmal etmek, onları yalnız ve ilgisiz bırakmak büyük bir vebaldir." dedi.

Yetimler ve aileleri ile aynı sofrada iftar açmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Müftü Yalçınkaya, katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

Düzenlenen iftar programına İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, H. Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal Önder, Akdeniz Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke, İl Müftü Yardımcıları, Emekli Müftüler, Şube Vakıf Mütevelli Heyeti, Konyaaltı  İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, üniversiteli öğrenciler,  yetimler ve aileleri katıldılar.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Bilecik'de Bilecik'te "hayır çarşısı" Kuruldu
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
Kirklareli'de 2024 Yılı Vekaletle Kurban Ve Yaz Kur’an Kursları...