Balikesir’da Kur’an Hizmetleri Gönül Işidir

Balikesir'da Kur’an Hizmetleri Gönül Işidir

kur’an hizmetleri gönül işidir

26 Eylül 2020 - 09:40

İl Müftülüğümüz tarafından 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına hazırlık semineri düzenledi.

Düzenlenen seminer; Merkez, Bandırma ve Edremit İlçelerimiz olmak üzere üç ayrı bölgede düzenlendi.

4-6 yaş grubu Kur'an kursuları ile hafızlık çalışmaları yapılan kurslarımız başta olmak üzere 2020-2021 eğitim ve öğretim döneminde faaliyette olacak Kur’an Kurslarımızda görevli İl geneli Kur’an Kursu öğreticilerimiz katıldı.

Seminer,Karesi İlçesi Merkez Kur’an kursu Öğreticisi Mehmet TOPU hocamızın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmalarında İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN: “Bu yıl korona tedbirleri içerisinde Kur’an Kurslarımızı açıyoruz. her zamankinden daha çok dikkatli ve duyarlı olmalıyız. Kur'an Kurslarımızda alınan tedbirler velilerimize, sevgili yavrularımıza güven vermelidir.

Kardeşlerim! Toplumun sahih dini bilgiye ulaşmasında Kur'an kurslarının gücü ihmal edilmemelidir. Bu alanda hizmet sunan siz değerli hocalarımıza bir kere daha özellikle teşekkür ediyorum. Kötülükler engellenecekse bu bizlerin yetiştireceği yeni neslin eliyle olacaktır. Kur’an’ın bir hayat kitabı olduğu, gönül ve akılları doğrularıyla donatıp imar ettiğini ancak bütün bunların da vicdanlarda ve beyinlerde kalmasını istemediğini, hayata mutlaka yansıtılması gerektiğini söz ve davranış dünyasında yaşanmasını istediğini asıl meselenin de bu olduğunu asla unutmamalıyız. Bu gün sıkıntı bu. Kur’an ahlak dünyamızı süslemez oldu. Ne olur vicdanlarınıza sesleniyorum. Bu gün millet koronadan kaçalım derken Allah’tan, Camiden, Kur’an’dan kaçar oldu. Yeni alternatiflerimiz olsun. Kapıları aralıyalım. Hizmetler için vesileler arayalım. Kur’an hizmetleri gönül ister. Gönül olmadan olmaz. Kur’an gönül işidir. Kur’an gönül Adamı İster. Sıradan adamlar kur’an’a hizmet edemez. Yolunuz açık olsun, Cenab-ı Hak yâr ve yardımcımız olsun” Dedi.

Daha sonra sırası ile; İl Müftü Yardımcısı Hatice GEÇGELEN, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Kur’an Kursları Uygulama Esasları konusunda bilgilendirme yaptı. Yapmış olduğu sunumda Covid-19 tedbirleri kapsamında Kur’an kurslarında alınması gereken tedbirler ile uygulama esaslarında belirtilen ve eğitim-öğretim döneminde kurslarımızda uygulanacak olan randevulu ve dönüşümlü sistemin nasıl uygulanacağı ve diğer maddeler üzerinde durarak ayrıntılı bilgi verdi.

Karesi RAM Müdürü Yeşilay gönüllüsü Şenol YILMAZ’da madde bağımlılığı konusunda bilgi verdi. Yapmış olduğu sunumda madde bağımlısı olan gençlerimizin yaşadığı problemlere değinerek, ailelerin gençlerle olan iletişimine dikkat çekti. Özellikle günümüz gençlerinin yaşadığı sigara, içki, uyuşturucu, sosyal medya bağımlılığı vb. konularda ailelerin ve toplumun ne gibi tedbirler alması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra İl Müftülüğü PDR Öğretmeni Elif DOĞANÇAY iletişim ve mahremiyet konuları hakkında bilgi verdi. İnsan hayatında doğumdan ölüme kadar iletişimin önemine dikkat çekti. İletişimin engelleri olan emir vermek, alay etmek, küçük düşürmek, tehdit etmek, kıyaslama yapmak vb. davranışların insan hayatında açtığı hasarlar konusunu anlattı. Bu engellerin ise empati kurarak, koşulsuz kabul, sevgi-saygı göstererek, samimi davranarak, aktif dinleyerek üstesinden gelinebileceğini söyledi. Mahremiyetle ilgili olarak kişiye saygı duyulması, özeline ve bilgilerinin izinsiz karıştırılmaması ve sosyal medya ortamında her şeyi paylaşmanın zararları konularına dikkat çekti.

Programın son bölümünde ise Karesi İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uzman Doktor Nagehan KARTAL, Kur’an Kurslarında Covid-19 kapsamında alınması gereken tedbirler hakkında toplumun her bir ferdinin ayrı ayrı alması gereken önlemler olduğunu söyledi. 38 derece üstünde ateşi olan kişilerin sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi ve ailelerle iletişim halinde olunması gerektiğini ifade etti. Özellikle kurslardaki öğrenciler için ise dört metre kareye bir kişi olacak şekilde sınıfların belirlenmesi, öğrencilerin farklı sıralar yerine aynı sıralarda oturması, öğrencilerin sırasıyla ön ve arka sıralarda çapraz oturması, kullanılan maskelerin kapalı kutulara atılması, kurslara ziyaretçi girişlerinin engellenmesi, havalandırmaların cam ve kapı açılarak belirli aralıklarla yapılması, kursların başlangıcında öğrencilere gerekli hijyen koşullarının anlatılması, kişilerin bir metreden fazla birbirlerine yaklaşmaması, sınıfların vb. yerlerin dezenfekte edilmesi gibi belli başlı konulara vurgu yaptı.

Seminer, Kur'an Kursu hizmetlerinde karşılaşılan sorunlar ve olası çözüm yolları konusunda görüş ve önerilerin alınmasıyla tamamlandı.


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...