Balikesir’da Sosyal Medya Ismi Kadar Masum Değil

Balikesir'da Sosyal Medya Ismi Kadar Masum Değil

sosyal medya ismi kadar masum değil

09 Mart 2021 - 09:40

Gençliğe Değer projesi kapsamında İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğümüzce gençlere yönelik sosyal ve kültürel içerikli çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Her hafta düzenli olarak devam eden gençlik buluşmalarında bu hafta “ Sosyal Medya ve İnsan Üzerine Etkileri” konusu ele alındı.

Kadın- erkek ayrı ayrı gerçekleşen buluşmalarda konuşmacı olarak İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN katıldı.

Zoom üzerinden çevrim içi gerçekleşen buluşmada İl Müftümüz; “Bir Pazar akşamında ekranları vasıtası ile bizi evlerine ve gönüllerinde misafir eden siz değerli kardeşlerime bir kere daha teşekkür ediyorum, geceniz bereketli olsun.

Kardeşlerim! Artık sosyal medyayı reddetmek mümkün değil. Günümüz dünyasında iletişimin yeni bir şeklidir. Bunu nasıl tehlikesiz bir hale getirebiliriz önemli olan bu.

Bu alan, elinizdeki bir bıçak gibi. Nasıl ki bıçağı elinize alır sofradaki ekmeği bölüşmek için bir adalet aracı olarak da kullanabilirsiniz, aynı bıçağı bir kıtal aracı olarak da kullanabilirsiniz. Kullanıcı son derece önemli. İnternet ve önümüze koyduğu yeni yeni alanlar da bunun gibidir. Toptan inkâr ederek, reddederek, karşı çıkarak başaramazsınız. Ben yaşım itibari ile ifade edeyim ki 1975’li yıllarda televizyon ülkemizde ilk kullanılmaya başladığında o günlerde reddedenleri, olmaz deyip ortalığı kasıp kavuranları çok iyi biliyorum, dayanamadılar. Şimdi en kaliteli ve markalı televizyon onların evlerinde. İşte bu yeni alana karşı savaş açmaktansa gelin bir muallim olarak, bir rehber olarak çocuklarımıza bu alanı nasıl kullanacaklarını gösterelim.

Sosyal medyanın ismi kadar masum olmadığını, kontrolsüz kullanılması durumunda insanı yalnızlaştırdığını, arkadaşlarla geçireceğimiz zamanı kısıtladığını hatta ailemizden bile uzaklaştırabileceğini çocuklarımıza anneler, babalar olarak bizler öğretmeliyiz.

Sakın yanlış anlaşılmak istemem. Bizim gencimizin bir elinde klavye, bir elinde Kur’an olmalı. Bir eli dünyada, bir eli ahirette olmalı. Bir taraftan kitap okurken bir taraftan da dünyayı okumalıdır. Bu başka bir şey.

Bir taraftan çocuklarımıza günümüz dünyasının önümüze koyduğu imkânları fırsata çevirmeyi öğretirken diğer taraftan da çocuklarımızın bu alanın cazibesine kapılmamaları konusunda uyarılmasını bir vazife kabul etmeliyiz. Karnını doyurduğumuz çocukların gönül dünyalarını ve akıl dünyalarını da doyurmalıyız.

Unutmamalıyız ki çocuklar dünyanın yalan ve yanlışını, iyi ve güzelini ya ana babalarından ya da bizzat tecrübe ederek öğrenirler. Gelin çocuklarımızı bu denizde kaybetmeden buradan nasıl istifade edilir onu çocuklarımıza biz öğretelim.”dedi.

Not: Önümüzdeki çevrim içi gençlik buluşmamız ise 13.03.2021 tarihinde saat 20.00 kadınlarla, 21.00 de ise erkeklerle yapılacaktır. Adres, sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılacaktır. Zamanı müsait olan genç kardeşlerimizi bekliyoruz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an Tilavetleri, Bolu Ilimizdeki Hocalarımız Tarafından Okunacak
"cumaya Doğru" Programında Bu Hafta Kur'an...
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Tekman'da